11.2 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021
Array

Campanie umanitară iniţiată de elevi. Patru suflete, într-o camera de 15 metri pătraţi

Situaţie disperată pentru o familie din Lunca! Părinţii şi doi copii,  locuiesc într-o casă dărăpănată şi mică, formată dintr-o singură camera şi două holuri. Cei patru membri stau într-o încăpere ce nu are mai mult de 15 metri pătraţi: acolo mănâncă, dorm şi se spală. Mama găteşte pe hol şi are răni la mâini, pentru că spală hainele manual. Singurul vis al lor este acela de a avea o casă modestă în care să trăiască decent, însă lipsa banilor, le spulberă dorinţa. Doua eleve au început deja o campanie de strângere de fonduri, in urma unui proiect din scoala. 

s3200914
Speranţele şi lacrimile sunt nelipsite de la familia Sihleanu, din suburbia Lunca Paşcani. Sunt cele două lucruri care le alimentează, dar le şi dărâma visurile în fiecare zi. Povestea celor patru membri, care lupta să fie fericiţi, este dureroasă. Locuiesc într-o căsuţa mică şi veche ce stă să cadă. Au o singură camera, ce le ţine locul de sufragerie, baie şi bucătărie.

Părinţii şi cele două fete, Paula de 4 ani şi Cristina de 14, îşi duc traiul de pe o zi pe altă. Au un venit lunar de aproape 800 de lei, din pensia de handicap al tatălui şi alocaţiile celor două minore. Majoritatea banilor se duc pentru pastilele bărbatului de 48 de ani, care suferă de mai multe boli de când era mic şi are handicap de gradul II. Nu aude şi nici nu vede prea bine, din cauza unor erori medicale, spun ei, de când avea doar un an.
Florin a învăţat să coasă papuci şi mai strânge câte un ban când mai repara câte o pereche de încălţăminte, însă nu are un serviciu stabil.

Ce le mai rămâne din suma lunară, este pentru a pune pe masă câte ceva de mâncare şi de a cumpăra rechizite copilelor. Mama este cea care lupta zi de zi că fetele să nu simtă sărăcia. Pentru că nu au avut bani, lemnele pentru foc le-au luat pe datorie şi plătesc câte puţin în fiecare luna. Femeia încearcă să îşi ascundă durerea în faţă celei mici, însă lacrimile îi năpădesc faţă.

Tot ce îşi doreşte este o casă decentă, în care copiii ei să aibă fiecare câte o camera, să poată să facă o baie în condiţii normale şi o bucătărie, unde să gătească pentru ei.

Cele două fete merg la şcoală, respectiv, la grădiniţă, şi îşi fac temele la un birou din aceeaşi camera. Cea mai mare,Cristina, îşi doreşte să îşi vadă părinţii fericiţi iar pentru surioară ei, o camera unde să se joace.

s3200878
O elevă, Paula Maftei, din suburbia Lunca a început o campanie de strângere de fonduri pentru a ajută familia, în cadrul unui proiect derulat la şcoală. A reuşit până acum să strângă circa 7.500 de lei şi au promisiuni, deocamdată, de la mai multe firme că vor primi sprijin financiar sau material. De asemenea, vrea să deschidă un cont bancar, unde să fie primite donaţiile.

s3200923

Familia se află în evidenţa celor de la Asistenţă Socială de la Primăria Paşcani şi beneficiază de tichete sociale sau ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană. Însă doar atât.
Cei care vor să îi ajute pe părinţi, dar şi pe cei doi copii nevinovaţi, fără un viitor stabil, pot merge la locuinţa lor de pe stradă Movilă lui Burcel, nr. 34, pentru donaţii.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

Suspiciuni privind angajarile de la Spitalul de Urgenta Pascani. Primarul Pintilie: Primesc mesaje pe WhassApp, si interventii pe linie de partid…. Nu ne ocupam...

Declaratii socante din partea edilului municipiului Pascani cu privire la concursurile de angajare pentru completarea schemei...

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC

 În atenția persoanelor fizice/juridice din Municipiul Pascani SC CLP ECOSERV SRL, cu sediul social in Municipiul Pascani,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI