9.6 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Campanie pentru sprijinirea accesului elevilor rromi la educatie

Maine, 14 iunie a.c., la Prefectura va avea loc o campanie educativa pentru elevii rromi. Biroul Judetean pentru Rromi, in parteneriat cu ISJ Iasi, Partida Romilor Pro Europa si Miscarea Civica Mamelor Rome şi-a propus în planul judeţean de actiune să sprijine accesul elevilor romi la educaţie şi să consolideze parteneriatul cu structurile civice şi politice ale romilor. Una dintre acţiunile importante vizează desfăşurarea unor campanii de prevenire a abandonului şcolar şi de creştere a ratei de participare şcolară la nivel de liceu a elevilor romi.

Această acţiune vizează informarea şi consilierea părinţilor şi elevilor romi privind oportunităţile care vizează accesul pe locurile speciale din licee şi facultăţi destinate acestei etnii, sesiunea de orientare fiind mai mult decât necesară. De asemenea se urmăreşte valorizarea elevilor romi care s-au remarcat pe parcursul anului şcolar prin rezultate deosebite.

Tot în cadrul evenimentului, elevii romi vor beneficia de recomandări, care atestă apartenenţa la această etnie, oferite de către organizaţia Partida Romilor “Pro Europa”. Această recomandare este documentul cel mai important din dosarul de înscriere pe locurile speciale din licee şi universităţi.

Program

10:00 – 10.30 CUVÂNTUL DE BUN VENIT ŞI PREZENTAREA INIVITAŢILOR :

– Şerbescu Marian – Instituţia Prefectului – Judeţui Iaşi
– Cătălin Manea – secretar general Partida Romilor „Pro Europa”
– Mariana Pop – Inspector Şcolar General adj. – Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi
– Elena Motaş – consultant, Cancelaria Prefectului
– Rusu Daniela – preşedinte M.C.M.R
– Iulian Dinu – preşedinte Asociaţia „Romanitin”
– Mantu Gheorghe – inspector, AJOFM
– Simina Grigoruţă – metodist pentru şcolarizarea romilor
– Ionela Zmău – director, Şcoala „A. i. Cuza” Podu lloaiei
– Gabriela Simin – director, Şcoala Slobozia Voineşti
– Hâncu Claudiu –profesor, Şcoala Zmeu – Lungani
10.30 – 11:00 Festivitate de premiere a elevilor romi care au obţinut performanta pe parcursul anului şcolar 2012+2013
11:00 – 12:00 • Evaluarea impactului pe care l-a avut campania pe educatie fata de populatia de etnie roma si a comunitatilor din care fac parte ;
• Sesiune practică de informare orientare a elevilor romi
• Eliberare recomandări

Asteptam pe toţi elevii şi tinerii care doresc să beneficieze de recomandari pentru înscrierea la liceu sau facultate Vor fi prezenţi la acţiune elevi romi , parinţi , cadre didactice , mediatori şcolari , lideri romi din organizaţii civice şi politice ale romilor din judeţul Iaşi , voluntari din rândul tinerilor şi studenţilor implicaţi în campanie

Alte articole