11.5 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023
Array

Campanie pentru prevenirea inundatiilor, la Targu Frumos

Cetatenii din Targu Frumos au participat astazi la o campanie de informare pentru prevenirea inundatiilor. In cadrul evenimentului, ce a avut loc la sediul primariei din oras, s-a discutat in special despre raul Bahluiet, care iese din matca in caz de ploi torentiale. Anul trecut, acesta a inundat zeci de culturi din zona.

Campanie de informare pentru prevenirea inundatiilor la Targu Frumos. Reprezentantii de la Apele Romane Iasi au organizat astazi o intalnire la sediul institutiei din oras pe aceasta tema. Au fost invitati proprietarii de terenuri din zona raului Bahluiet, acolo unde au fost probleme in anii trecuti.

Oamenii au fost rugati sa nu depoziteze gunoaie pe marginea albiei raului si sa nu faca nici un fel de constructie fara sa anunte administratia nationala a apelor.

Mentionam ca raul respectiv a produs pagube semnificative in randul proprietarilor de terenuri din zona. Anul trecut in luna mai, acesta a iesit din matca si a inundat parcele intregi de culturi.
Pentru a impiedica astfel de situatii, Apele Romane intentioneaza sa construiasca doua baraje de pamant pe Bahluiet si Probota, pentru a apara orasul Targu Frumos. Aceste vor retine debitele mari, pentru a se atenua unda de viitura.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow