2.7 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Campanie „electorală” în școlile din Pașcani: se alege președintele Consiliului Elevilor

Campanie „electorală” în școlile din Pașcani: se alege președintele si membrii Consiliului Elevilor. Astfel, acestia sunt incurajati sa candideze  pentru președinte, vice-președinți, secretar și directori de diferite departamente cum ar fi concursuri școlare, sport, cultură și educație sau avocatul elevului. Prin intermediul acestei functii, elevii isi pot dezvolta abilitățile în plan personal și profesional, dar și spiritul organizatoric, pentru a putea ajunge în viitor lideri de seamă.

CONSILIUL ELEVILOR SADOVEANU

Astfel, luna octombrie este foarte aglomerata pentru elevii care doresc să candideze pentru una din funcții. Tot ce trebuie sa faca este sa-si depună online candidatura pe wedu.ro (portal destinat exclusiv elevilor din România) și să înmâneze actualului președinte un dosar în format fizic care să conțină: CV, scrisoare de intenție, declarație de neapartenență politică, acord parental și formularul de candidatură tipizat. Comisia de evaluare a dosarelor pentru validarea lor este formată din actualul președinte, actualul secretar, profesorul coordonator al consiliului, un alt elev din școală și un membru al consiliului județean al elevilor.

După alegerile la nivel liceal și numirea președintelui în funcție, acesta poate candida pentru una din funcțiile consiliului județean al elevilor. Iar dacă ocupă una din funcțiile consiliului județean acesta poate candida pentru un din funcțiile consiliului regional sau național al elevilor.

Calendarul alegerilor consiliului elevilor în anul școlar 2013-2014:
• Promovarea concursului pentru ocuparea funcțiilor CŞE/CJE: 16 septembrie- 14 octombrie
• Depunerea candidaturilor CŞE: 23 septembrie – 20 octombrie
• Validarea candidaturilor CŞE: 15 – 16 octombrie
• Desfãşurarea campaniei electorale CŞE: 16 – 25 octombrie
• Sesiuni electorale CŞE: 28 octombrie – 1 noiembrie.

Bianca Aelenei, Colegiul M_ Sadoveanu Pascani

În anul precedent consiliul elevilor de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”, al cărui președinte a fost eleva Bianca Aelenei, a organizat diferite dezbateri, training-uri, concursuri de creație literară și fotografie și activități interactive precum: o ceainărie, aflată deja la a III-a ediție, comemorarea unor zile importante cum ar fi Zilele Școlii, Ziua Unirii, Valentine`s day, Ziua Europei ș.a. video aici 

Alte articole

Zilele Școlii Speciale Pașcani – spectacol de Sfântul Nicolae

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani a îmbrăcat straie...

Corala Protopopiatului Pașcani colindă la Târgu Frumos și Pașcani

Corala „Învierea" a Protopopiatului Pașcani începe seria de manifestări...

Detalierea ingredientelor din meniurile restaurantelor, amânată până la data de 15 martie 2023

Detalierea informaţiilor din meniurile restaurantelor a fost amânată până...

VIVA MAGENTA, culoarea anului 2023

Culoarea anului 2023 este Viva Magenta! Institutul Pantone a...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow