More

  Campanie de suflet pentru familiile sărace, la Hîrlău: ”PoIAna cu destine”

  Array

  La Hîrlău, un grup de copii inimoși vor să schimbe soarta celor din jurul lor, printr-o campanie comunitară impresionantă. Sub denumirea ”PoIAna cu destine”,cei 24 de membri ai Clubului de inițiativă comunitară ”Ștefi Impact” de la Colegiul Național ” Ștefan cel Mare” din localitate, au inițiat un proiect, prin care să sprijine familiile sărace.
  poiana cu destine
  Proiectul a fost înscris în cadrul competiției naționale de proiecte ”Euroscola, Solidari cu cei de langa Tine!” , iar voluntarii s-au gândit să îmbunătățească condițiile de viață ale unor familii cu situație materială precară, ținând cont și de faptul că Uniunea Europeană a dedicat acest an eradicării sărăciei, sub motto-ul „Lumea noastră. Demnitatea noastră. Viitorul nostru”.
  batranica
  Sloganul campaniei este „Mie îmi pasă! Împreună schimbăm destine!”, iar scopul acestui proiect este de a organiza acțiuni de voluntariat în vederea ameliorarii nivelului de trai prin asigurarea strictului necesar existenței unui grup de 15 familii: 5 bătrâni singuri din Pîrcovaci și 10 familii monoparentale cu mulți copii, fără surse de venit, din comuna Deleni.
  copiiii
  Proiectul se desfășoară pe parcusul a 5 luni, în perioada iunie-octombrie 2015, fiind derulat în parteneriat cu protopopiatul și filiala ATOR din Hîrlău, reprezentată prin 15 membri, elevi și ei la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” din localitate.
  impact
  Copiii organizați în echipe mixte de câte 5 membri , de la Impact și ATOR, sub îndrumarea liderilor Impact Liliana Bulgagiu și Octaviana Petraș, cât și a preoților parohi de la Deleni și Pârcovaci, vor încerca pe mai multe etape prin vizite și ajutor direct, să identifice problemele beneficiarilor, să-i cunoască mai bine și să găsească cele mai bune soluții pentru îmbunătățirea situației lor.
  incasa
  Prima etapă a presupus culegerea poveștilor de viață ale beneficiarilor, iar recent a avut loc și o acțiune de ingienizare, prin care voluntarii i-au ajutat 5 bătrâni singuri, care nu dispun de nicio formă de venit, nici măcar de pensie sau ajutor din partea copiilor sau a cunoștințelor, să își facă curățenie în gospodărie.
  saracie
  Voluntarii de la Impact și ATOR le-au adus și de mâncare beneficiarilor proiectului, au petrecut timp împreună cu ei pentru a-i cunoaște mai bine,fiind impresionați de condițiile precare în care aceștia rechizitetrăiesc.
  Poveștile de viață vor fi adunate de voluntari într-o borșură, care va fi distribuită contracost în cadrul unui spectacol, organizat la jumătatea lui septembrie, pentru a obține fonduri necesare cumpărării a 10 căruțe de lemne, ce vor folosi familiilor fără posibilități, pentru încălzire, în perioada de iarnă.
  casachirpici
  Copiii au inițiat o campanie de promovare a proiectului și de sensibilizare a opiniei publice, pentru a atrage ajutoare financiare din partea comunității, sub titlul ” Fii solidar cu cei de lângă tine” , campanie care pune în lumină păstrarea identității și demnității umane.
  copil
  Până în prezent au fost primite ajutoare de la cunoștințe și familiile voluntarilor care se implică în acest proiect, iar copiii au organizat și un Magazin caritabil pe blogul Campaniei ”PoIAna cu destine”, unde se pot face donații sau cei care vor să ajute pot lua legătura cu voluntarii pentru a trimite ajutoare sau pachete cu alimente.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI