17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Campanie de strangere de semnaturi, pentru transportul elevilor si traseul intern

Mobilizare pentru transportul elevilor de la Scoala Iordache Cantacuzino din Pascani, care sunt nevoiti sa mearga pe jos, cativa km, zilnic, pana in cartierul Fantanele acolo unde au fost mutate cursurile, dupa inceperea lucrarilor de renovare.

Subiectul a fost pus in discutie de consilierul Sorin Olariu de la PMP. El a propus ca elevii sa fie transportati cu autobuzele operatorului local iar cheltuielile sa fie decontate de la bugetul local.

Legislativul local a respins proiectul de hotarare, la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce consilierii PNL si PRO Romania s-au abtinut de la vot. Atat ei cat si primarul au motivat ca nu au primit cereri de la parinti si nici de la conducerea scolii.

Din acest motiv consilierul Olariu a spus ca va incepe o campanie de strangere de semanturi de la parintii copiilor,  incepand de marti 23 februrie a.c. Anuntul a fost facut in cadrul emisiunii „Pulsul Zilei” la BIT TV.

Totodava vor fi stranse semnaturi si pentru amenajarea unui traseu intern de transport public local pentru ca un autobuz sa circule la intervale scurte de timp intre zonele DEAL, Vale, Vatra, Fantale si zona comerciala de la iesirea din Pascani. Si acest proiect a fost respins, dupa ce aceiasi consilieri s-au abtinut de la vot.

De asemenea, unul din membrii Consiliului de Administratie al scolii a depus o cerere pentru ca subiectul sa fie discutat in viitoarea sedinta .

Mihai Buhaiescu, unul din reprezentantii parintilor in conducerea scolii, crede ca problema trebuie rezolvata imediat, deoarece sunt elevi care fac naveta pe jos, printre masini si prin zone periculoase, fara sa fie insotiti.

El a spus ca va depune si o cerere in nume personal. Si parintii spun ca se vor mobiliza si vor trimite cereri la Primarie pentru a convinge administratia locala ca elevii au nevoie de transport public, pana la noua scoala. Cei care locuiesc in apropiere, nu au nevoie de ajutor.
Conducerea scolii spune ca, deoacamdata, nu a primit nici o solicitare din partea parintilor, dar problema va fi analizata in urmatoarea sedinta.

Raspunsul este greu de inteles in contextul in care directorii scolii, nu elevii si parintii ar fi trebuit sa faca demersurile necesare pentru a asigura conditiile optime desfasurarii cursurilor. La scola „Iordache Cantacuzino” s-au inscris copiii din cartierele apropiate iar acum acestia sunt nevoiti sa faca naveta, la o alta scoala, cativa km in fiecare zi.

Mentionam ca transportul elevilor ar urma sa fie facut cu autobuzul, nu cu microbuzele din fata Scolii „Iordache Cantacuzino” pana la Scoala „Ion Creana” din cartierul Fantanele si retur. Este vorba despre o cursa sau mai multe de transport public local, nu transport scolar. Asadar, nu profesorii, ci insotitorii si operatorul isi asuma resposabilitatea pentru siguranta copiilor.
Directorul societatii, Leonard Ursu a precizat ca ar putea presta acest serviciu daca consilierii locali ar aproba o hotarare in acest sens.
Din Consiliul de Adminsitratie fac parte doi reprezentanti ai Consiliului Local, Catalin Conachi de la PNL si Gabriela Nedelcu de la PSD, un reprezentant al primarului, Mihaela Cojocaru , functionar al Primariei, doi reprezentanti ai parintilor, Mihai Buhaiescu si Vasile Ilade, directorii institutiei, un profesor si un invatator.

Doar doi dintre ei au fost interesati de soarta copiilor , consiliera Gabriela Nedelcu si Mihai Buhaiescu. Pana acum, CA- ul scolii nu a luat nici o decizie in acest sens.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ApaVital, in sediul fostului operator de apa din Pașcani

Legislativul pascanean este convocat in ședința extraordinara, miercuri 17...

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

  Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow