19.4 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

Campanie de prevenire a cancerului la san pe 1 octombrie la Pascani

 

Lupta impotriva cancerului la san se marcheaza, in fiecare an, in data de 1 octombrie. Conform statisticilor, două treimi dintre femeile care au cancer la san au peste 50 de ani, iar celelalte, au între 39 şi 49 de ani. La fiecare trei minute, o femeie este diagnosticata cu cancer de acest tip şi la fiecare 14 minute o femeie moare din cauza cancerului la san. Ceea ce înseamnă că una din opt femei, în lume, moare răpusă de aceasta boala.

Dar cancerul la sân depistat în stadiul incipient poate fi vindecat în proporţie de peste 90%.

Si anul acesta, la nivelul municipiului Pascani, se va desfasura o campanie de informare si responsabilizare pe aceasta tema. Actiunea este organizata de catre Primaria Municipiului Pascani in parteneriat cu Asociatia “Sansa 2010”, cercetasii de la Centrul Local “Crinii”, Biblioteca Municipala, Clubul “Long Ho” si Asociatia de parinti de la Scoala “Iordachi Cantacuzino”.

Actiunea se va desfasura luni, 1 octombrie 2012, in piata Casei de Cultura “Mihail Sadoveanu”, incepand cu ora 18.00 si se va incheia la ora 21.00, moment in care una din cladirile institutiilor publice din Pascani va fi luminata in roz dar si cu alte surprize.

 

Alte articole