More

  Campanie de prevenire a accidentelor rutiere. Nu urcati bauti la volan

  Array

  Inspectoratul de Politie Judetean Iasi a lansat ieri o campanie pentru siguranta rutiera! Activitatile de informare si prevenire vor avea loc in perioada iulie – septembrie 2017 si se desfasoara in parteneriat cu Asociația pentru Protecția Rutieră WORLDSTREET. Vor fi impanzite peste tot materiale publicitare si se vor face actiuni in trafic, pentru a-i descuraja pe soferi sa fie iresponsabili la volan.

  Incepand din aceasta luna si pana in toamna, politistii din tot judetul vor participa la o campanie organizata de IPJ Iasi, in parteneriat cu Asociatia Worldstreet. Sub titlul de “Have fun! Don’t Drink and Drive”, organizatorii isi propun sa atentioneze toti soferii sa fie mai responsabili in trafic si mai ales, sa nu conduca sub influenta bauturilor alcoolice.

  A fost realizat un spot de promovare, se vor imparti materiale informative si mai ales, vor fi facute actiuni in trafic, pentru a-i sanctiona pe cei care incalca legea. Campania are ca obiectiv sensibilizarea participanţilor la traficul rutier (șoferi, motocicliști, bicicliști și pietoni) cu privire la comportamentele adecvate pe care trebuie să le pună în practică pentru a evita implicarea în evenimente rutiere.

  Potrivit datelor Comisiei Europene, confirmate si de Institutului National de Statistica, Romania si Bulgaria conduc in topul numarului de accidente rutiere. Anul trecut, s-au inregistrat peste 30.000 de accidente de circulatie rutiera.
  Din informatiile Institutului National de Statistica reiese ca in 2016, din cei 3.821 pietoni si conducatori de vehicule rutiere aflati sub influenta alcoolului care au fost implicati in accidente de circulatie rutiera cauzatoare de vatamari corporale, 1.688, respectiv 44,2% au fost conducatori de autoturisme. Din total persoanelor accidentate in accidente de circulatie rutiera cauzatoare de vatamari corporale, in anul 2016, mai mult de jumatate, respectiv 59,2%, aveau varsta de cel putin 30 ani.

  Mentionam ca cele mai multe accidente rutiere se petrec in lunile iunie, iulie si august si peste 70% din ele, pe timpul zilei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet