10.3 C
Paşcani
luni, mai 23, 2022

Campanie de informare referitor la sterilizarea câinilor cu stăpân, la Pașcani

Campanie de informare, referitor la sterilizarea câinilor cu stapân, în municipiul Pașcani. Acțiunea ar urma să înceapă de săptămâna viitoare, la inițiativa administraței locale. Anunțul a fost făcut de către primarul, Marius Pintilie, în cadrul conferinței săptămânale de presă de joi, 12 mai.

Potrivit spuselor edilului, campania ar veni în sprijinul propietarilor de câini din municipiu. Dacă vor exista cereri din partea cetățenilor, care vor să își sterilizeze patrupedele, acest lucru va putea fi făcut gratuit, prin intermediul unui ONG.  Se discuta și despre faptul ca animalele, odată sterilizate să fie și microcipate.

De precizat este faptul că la începutul acestui an, o  pășcăneancă, voluntară într-o asociație din Franța care apară drepturile patrupezilor, a solicitat Poliției Animalelor Iași să facă demersuri către primăriile din Pașcani și comunele apropiate pentru organizarea campaniilor de sterilizare a câinilor. Marusia Oanea, iubitoare de animale și voluntară de șapte ani, spune că fenomenul maidanezilor poate fi stopat doar prin astfel de acțiuni.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Se fac înscrieri la clubul pensionarilor din Pașcani

După doi ani de pandemie și restricții, lucrurile încep...

Ședință de Consiliu Local, joi, la Hârlău 

Legislativul local al orasului Hârlau se intruneste in sedinta...

Final de ani de liceu, la Colegiul Sadoveanu. Curs festiv la Primărie

S-a dat startul cursurilor festive pentru clasele terminale, a...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow