9.1 C
Paşcani
duminică, noiembrie 28, 2021

Campanie de informare publica, la DNA. Denunțul a fost făcut împotriva primarului si a președintelui Comisiei Juridice

O noua hotărâre a Consiliului Local Pașcani ajunge in atenția Direcției Naționale Anticorupție in urma unui denunț formulat de un pascanean. Este vorba despre proiectul dezbătut in cadrul ședinței de la sfârșitul lunii trecute cu privire la finanțarea de la bugetul local a unei campanii de informare, aprobat doar de consilierii din PNL si Pro România. Documentul a fost contestat de consilierii din opoziție dar si de secretarul general al Primăriei pe motiv ca ar fi ilegal. Consilierul Mihai Dediu -foto a spus in cadrul emisiunii “Pulsul Zilei” ca reclamația ar fi fost făcută împotriva primarului Marius Pintilie, a consilierului Catalin Conache, președintele Comisiei Juridice din cadrul Consiliului Local si a altor câteva persoane.

Proiectul a fost inițiat de primarul Marius Pintilie. El a explicat in cadrul ședinței de pe 30 iunie a.c. ca Primăria Pașcani are in intenție desfășurarea unor campanii de informare in rândul cetățenilor prin intermediul mass-mediei locale pentru colectarea selectiva, a taxelor si impozitelor locale sau alte subiecte de larg interes.

In timpul ședinței consilierul Catalin Conache a propus modificarea proiectului cu câteva amendamente. S-a stabilit ca pentru susținerea campaniilor de la bugetul local sa fie alocată lunar maxim 4000 lei iar documentația necesară pentru contractarea serviciilor sa fie realizată de cei care se ocupa de comunicare nu de funcționarii de la Achiziții Publice.

Secretarul general al Primăriei a solicitat ca proiectul sa fie amânat pentru a obține, din nou, avizele serviciilor de specialitate din cadrul Primăriei, pe motiv ca amendamentele propuse de președintele Comisiei Juridice modifica esențial textul documentului. Irina Jitaru a spus ca nu va viza de legalitate hotărârea aprobată de consilieri, in forma prezentata.

Propunerea primarului a stârnit reacții si in rândul consilierilor din opoziție. Sorin Olariu de la PMP a spus ca ar fi fost necesar un regulament privind desfășurarea campaniilor de informare iar contractarea serviciilor sa fie făcută cu toată mass-media din oraș, nu doar cu una dintre societăți. Si consilierii PSD au votat împotriva, motivând ca proiectul in forma prezentata ar fi ilegal.

Menționăm ca atât edilul cât si președintele Comisiei Juridice au refuzat sa prezinte un punct de vedere privitor la denunțul trimis la DNA conform precizărilor făcute de consilierul Mihai Dediu.
Amintim ca anul trecut Secretariatul General al Guvernului a desfășurat o campanie națională de informare privind măsurile de protecție împotriva Covid – 19, la care au participat toate instituțiile de presa interesate. Înscrierea s-a făcut prin intermediul unei platforme electronice, in baza unui regulament iar decontarea serviciilor s-a făcut in raport cu prestațiile fiecărui ziar, site, radio sau post de televiziune.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

Dictatura: Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei Pascani”, nu vor fi acreditati

Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei municipiului Pascani” urmeaza...

Primaria Pascani nu mai ridica deseurile vegetale. Cetatenii trebuie sa le transporte la sere, cu masinile proprii sau sa plateasca societatii CLP Ecoserv

Vesti neplacute pentru pascanenii care locuiesc la case si pentru asociatiile de proprietari de la blocuri. De...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI