0.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Campanie de informare publica, la DNA. Denunțul a fost făcut împotriva primarului si a președintelui Comisiei Juridice

O noua hotărâre a Consiliului Local Pașcani ajunge in atenția Direcției Naționale Anticorupție in urma unui denunț formulat de un pascanean. Este vorba despre proiectul dezbătut in cadrul ședinței de la sfârșitul lunii trecute cu privire la finanțarea de la bugetul local a unei campanii de informare, aprobat doar de consilierii din PNL si Pro România. Documentul a fost contestat de consilierii din opoziție dar si de secretarul general al Primăriei pe motiv ca ar fi ilegal. Consilierul Mihai Dediu -foto a spus in cadrul emisiunii “Pulsul Zilei” ca reclamația ar fi fost făcută împotriva primarului Marius Pintilie, a consilierului Catalin Conache, președintele Comisiei Juridice din cadrul Consiliului Local si a altor câteva persoane.

Proiectul a fost inițiat de primarul Marius Pintilie. El a explicat in cadrul ședinței de pe 30 iunie a.c. ca Primăria Pașcani are in intenție desfășurarea unor campanii de informare in rândul cetățenilor prin intermediul mass-mediei locale pentru colectarea selectiva, a taxelor si impozitelor locale sau alte subiecte de larg interes.

In timpul ședinței consilierul Catalin Conache a propus modificarea proiectului cu câteva amendamente. S-a stabilit ca pentru susținerea campaniilor de la bugetul local sa fie alocată lunar maxim 4000 lei iar documentația necesară pentru contractarea serviciilor sa fie realizată de cei care se ocupa de comunicare nu de funcționarii de la Achiziții Publice.

Secretarul general al Primăriei a solicitat ca proiectul sa fie amânat pentru a obține, din nou, avizele serviciilor de specialitate din cadrul Primăriei, pe motiv ca amendamentele propuse de președintele Comisiei Juridice modifica esențial textul documentului. Irina Jitaru a spus ca nu va viza de legalitate hotărârea aprobată de consilieri, in forma prezentata.

Propunerea primarului a stârnit reacții si in rândul consilierilor din opoziție. Sorin Olariu de la PMP a spus ca ar fi fost necesar un regulament privind desfășurarea campaniilor de informare iar contractarea serviciilor sa fie făcută cu toată mass-media din oraș, nu doar cu una dintre societăți. Si consilierii PSD au votat împotriva, motivând ca proiectul in forma prezentata ar fi ilegal.

Menționăm ca atât edilul cât si președintele Comisiei Juridice au refuzat sa prezinte un punct de vedere privitor la denunțul trimis la DNA conform precizărilor făcute de consilierul Mihai Dediu.
Amintim ca anul trecut Secretariatul General al Guvernului a desfășurat o campanie națională de informare privind măsurile de protecție împotriva Covid – 19, la care au participat toate instituțiile de presa interesate. Înscrierea s-a făcut prin intermediul unei platforme electronice, in baza unui regulament iar decontarea serviciilor s-a făcut in raport cu prestațiile fiecărui ziar, site, radio sau post de televiziune.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow