25.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022

Campanie de informare privind iodura de potasiu

Ministerul Sănătății a demarat campania de informare cu privire la administrarea comprimatelor de iodură de potasiu. În acest sens, a fost elaborat Ghidul de Informare Generală care stabilește condițiile în care se administrează iodura de potasiu de 65 mg, dozele recomadate, cum și când se instituie tratamentul.

Potrivit documentului, comprimatele trebuie luate numai în cazul expunerii la iod radioactiv că urmare a unui incident nuclear, în primele 6 ore după anunțul autorităților, în doză unică. Se va administra numai doză recomandată pentru fiecare categorie de vârstă.

Deocamdată, nu se știe cu exactitate când și de unde vor fi distribuite pastilele cu iod.

Pentru mai multe informații, Ministerul Sănătății va pune la dispoziția publicului un call-center dedicat, unde personal de specialitate va răspunde întrebărilor primite, cu program de luni până joi între orele 8.30-16.30 și vineri între 8.30-14.30. Numărul de telefon este 021/317.40.06.

Totodată, pe site-ul ministerului (www.ms.ro.) a fost postat Ghidul de Informare Generală, care stabilește condițiile în care se administrează iodura de potasiu de 65 mg, dozele recomadate, cum și când se instituie tratamentul.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow