8.9 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021
Array

Campanie de informare pentru vaccinarea școlarilor și preșcolarilor

Campanie de informare pentru vaccinarea școlarilor și preșcolarilor. Cetățenii din județul Iași  vor fi mai bine informați despre ceea ce înseamnă rujeola și cum poate fi  prevenită această infecție virală acută.

În cadrul proiectului “Educație pentru sănătatea populației de vârstă școlară și preșcolară”, Consiliul Județean în parteneriat cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase  ”Sfânta Parascheva” și Direcția de Sănătate Publică Iași demarează programul “Vaccinarea antirujeolică -obiectiv strategic important  în sistemul de sănătate din județul Iași”.

Programul vizează inițierea, organizarea și derularea la nivel județean de campanii de informare în vederea reducerii impactului bolilor transmisibile la populația de vârstă școlară și preșcolară cât și desfășurarea de acțiuni împreună cu toate consiliile locale și medicii de familie din județ cu privire la necesitatea și importanța dezvoltării unui sistem de reacție rapidă  la amenințările epidemiologice.

 Vaccinarea școlarilor și preșcolarilor este esențială pentru a reduce impactul bolilor transmisibile asupra sănătății populației. Lipsa de informare, a unui dialog permanent cu medicul de familie și a educației pentru sănătate duc la o creștere alarmantă a numărului de boli la copii. Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase ne-au semnalat acest lucru și am decis că la nivelul județului este necesară luarea măsurilor imediate. În primul rând este nevoie de conștientizarea familiilor că vaccinarea este singura cale de a ține această infecție virală cât mai departe de copiii noștri”, a declarat Maricel Popa Președintele Consiliului Județean Iași.

Mâine, marți, 29 august 2017, începând cu ora 11.00 în Sala Mare a Instituției Prefectului Județului Iași va avea loc o întâlnire de lucru la care vor participa reprezentanții Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” și ai Direcției de Sănătate Publică, primarii comunelor din județ, medici de familie și directori de școli.

”Încercăm să informăm și să conștientizăm toate părțile implicate în proiect să reacționeze la amenințările epidemiologice la adresa sănătății populației. Vrem să obținem sprijinul autorităților locale în ceea ce privește popularizarea vaccinării copiilor și efectuarea investigațiilor medicale periodice”, a adăugat Maricel Popa.

Biroul de Comunicare al Consiliului Județean Iași

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Surpriză! Când apare noul film din seria “Singur acasă” și cine joacă în el. Trailerul a fost lansat deja

Un nou film din seria “Singur acasă” va fi lansat pe 12 noiembrie 2021. Acesta se va...

Amenzi mari pentru șoferii care parchează pe trotuar. Proiect legislativ adoptat Senat

Șoferii din România care nu sunt atenți în momentul în care își parchează mașinile pe spațiile pietonale...

Creșă mică în spatele RAGCL. Legislativul local, convocat din nou

Legislativul pășcănean este convocat în ședință de îndată pentru a hotărî amplasamentul noii creșe din municipiu. Ședința...

România va avea o „bursă a lemnului” în 2022

Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un memorandum de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI