More

  Campanie de informare pentru vaccinarea școlarilor și preșcolarilor

  Array

  Campanie de informare pentru vaccinarea școlarilor și preșcolarilor. Cetățenii din județul Iași  vor fi mai bine informați despre ceea ce înseamnă rujeola și cum poate fi  prevenită această infecție virală acută.

  În cadrul proiectului “Educație pentru sănătatea populației de vârstă școlară și preșcolară”, Consiliul Județean în parteneriat cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase  ”Sfânta Parascheva” și Direcția de Sănătate Publică Iași demarează programul “Vaccinarea antirujeolică -obiectiv strategic important  în sistemul de sănătate din județul Iași”.

  Programul vizează inițierea, organizarea și derularea la nivel județean de campanii de informare în vederea reducerii impactului bolilor transmisibile la populația de vârstă școlară și preșcolară cât și desfășurarea de acțiuni împreună cu toate consiliile locale și medicii de familie din județ cu privire la necesitatea și importanța dezvoltării unui sistem de reacție rapidă  la amenințările epidemiologice.

   Vaccinarea școlarilor și preșcolarilor este esențială pentru a reduce impactul bolilor transmisibile asupra sănătății populației. Lipsa de informare, a unui dialog permanent cu medicul de familie și a educației pentru sănătate duc la o creștere alarmantă a numărului de boli la copii. Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase ne-au semnalat acest lucru și am decis că la nivelul județului este necesară luarea măsurilor imediate. În primul rând este nevoie de conștientizarea familiilor că vaccinarea este singura cale de a ține această infecție virală cât mai departe de copiii noștri”, a declarat Maricel Popa Președintele Consiliului Județean Iași.

  Mâine, marți, 29 august 2017, începând cu ora 11.00 în Sala Mare a Instituției Prefectului Județului Iași va avea loc o întâlnire de lucru la care vor participa reprezentanții Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” și ai Direcției de Sănătate Publică, primarii comunelor din județ, medici de familie și directori de școli.

  ”Încercăm să informăm și să conștientizăm toate părțile implicate în proiect să reacționeze la amenințările epidemiologice la adresa sănătății populației. Vrem să obținem sprijinul autorităților locale în ceea ce privește popularizarea vaccinării copiilor și efectuarea investigațiilor medicale periodice”, a adăugat Maricel Popa.

  Biroul de Comunicare al Consiliului Județean Iași

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet