More

  Campanie de informare împotriva traficului de persoane

  Array

  „Nu cerşi, cere ajutor”. Acesta este numele celei mai recente activităţi de informare organizată la o şcoală din Paşcani împreună cu Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane. Astfel, elevii au fost informaţi despre consecințele negative pe care îl are traficul de persoane dar şi despre utilizarea Internetului fără măsuri de siguranţă. Aceştia au urmărit şi un film documentar pe această temă, dar au participat şi la o dezbatere interactivă.

  campanie de informare trafic

  Zeci de elevi de toate vârstele de la Colegiul Naţional „Mihail Sadovenu” din Paşcani au participat astăzi la o activitate de informare, organizată împreună cu Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane din Iaşi.

  Pentru început ei s-au adunat în curtea şcolii unde au participat la un flash mob şi au prezentat postere cu mesaje împotriva traficului de persoane, purtând tricouri şi şepci. Elevii au primit şi pliante cu informaţii utile din campaniile naţionale antitrafic.

  Campania ce poartă numele de „Nu cerşi, cere ajutor!” are ca scop conştientizare, în rândul elevilor, a consecinţelor negative pe care îl are traficul de persoane şi în special, traficul de minori, precum şi utilizarea Internetului fără măsuri de siguranţă.

  Campania a continuat cu o prezentare şi un dialog interactiv pe această tema. La final, elevii au urmărit şi un film documentar.

  Menţionăm că în fiecare an pe data de 18 ocotombrie este marcată Ziua Europeană de Lupta Împotriva Traficului de Persoane prin diferite activități. În Europa, peste jumătate din victimele traficului de persoane sunt exploatate în scopuri sexuale. Victimele sunt bătute şi violate în mod repetat, private de libertate şi terorizate. În 2012, în România au fost înregistrate 1.041 de victime ale traficului de persoane, dintre care 526 au fost exploatate sexual. Aproape jumătate din femeile traficate au fost minore.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Amendamentele Olariu, pentru lista de investitii din acest an

  Administratia locala din Pascani se pregateste pentru dezbaterea si aprobarea bugetului dar si a listei de investitii pentru anul in curs. Documentele vor fi...

  Pascaniul si „Tara de Sus”, solicitari pentru Guvern

  In urmatorii sase ani de zile Uniunea Europeana va finanta, cu prioritate, proiectele regionale. Pentru a accesa fondurile comunitare, localitatile au inceput sa se...

  Nerespectarea distanței în trafic – cauza accidentului rutier de pe strada Grădiniței, spun polițiștii

  Accidentul rutier spectaculos, dar care putea sa aiba urmari grave, ce a avut loc sambata in jurul orei 11:00, pe strada Gradinitei din municipiul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI