10.4 C
Paşcani
duminică, aprilie 2, 2023
Array

Campanie de informare de Ziua Mondială a Sănătăţii

Astăzi de Ziua Mondială a Sănătăţi a avut loc o campanie de informare, la Colegiul CF „Unirea” din Paşcani. La dezbateri au fost invitaţi şi specialişti în domeniul sănătăţii, care au vorbit adolescenţilor despre educaţia pentru sănătate, în vederea promovării unei vieţi de calitate.

Astfel, despre modelarea atitudinii privind viaţă sexuală la adolescenţi a vorbit tinerilor un reprezentant de la un ONG din Iaşi. Discuţiile au stranit interesul liceenilor care au pus numeroase întrebări specialistului.

ziua mondiala a sanatatii

Despre prevenirea hepatitei a vorbit şi un asistent medical, elevilor de la “Unirea”.

O altă tema de discuţii şi informare a fost despre “Acordarea primului ajutor” unde un reprezentant de la Crucea Roşie Iaşi a vorbit elevilor despre – un scurt istoric, evaluarea stării de sănătătate şi măsuri de prim ajutor.

ziua mondiala a sanatatii

Inclusiv mâine, în baza unui parteneriat de colaborare cu Şcoală Postliceală Sanitară – Centrul de Studii “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, elevii Colegiului CF „Unirea” Paşcani vor merge în vizită la această instituţie sanitară, unde vor participa la demonstraţii privind acordarea primului ajutor şi vor asista la diverse activităţi de laborator.

Menţionăm că în fiecare an în dată de 7 aprilie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Sănătăţii, iar în acest an, tema a fost siguranţă alimentară.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow