10.9 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021
Array

Campanie de colectare a deșeurilor electronice și electrice în Pașcani, în acest week-end

Participă la acțiunea de colectare a deșeurilor electrice și electronice din Municipiul Pașcani, care va avea loc în perioada 28-31 iulie 2017. Organizatorii campaniei, Primăria Municipiului Pașcani și Serviciul Local de Colectare Iași, în parteneriat cu APM Iași și Garda de Mediu Iași, oferă cetățenilor servicii gratuite de colectare a deșeurilor electrice. Acțiunea are și caracter educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

De pe 28 iulie, cetățenii din Pașcani au ocazia să scape corect de deșeurile de echipamente electrice și electronice, trimițându-le la reciclare! Astfel începând de vineri, 28 iulie, până luni, 31 iulie, între orele 9.00-17.00, mașina de colectare va circula prin oraș, iar cetățenii pot să aducă aparate electrice și electronice, becuri sau baterii, spre a fi colectate selectiv și trimise la reciclare.

De asemenea, Serviciul Local de Colectare Iași, prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

Cetățenii care se vor debarasa de aparatele electrice vechi sau stricate în cadrul acestei acțiuni de colectare, vor putea putea fi recompensați cu tichete valorice.

În România, obligativitatea colectării deșeurilor electrice a venit o dată cu aderarea la Uniunea Europeană, respectiv în 2007. Colectarea deșeurilor electrice și legislația incidentă au ca obiective protecția mediului și a sănătății cetățenilor.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Meteo până pe 7 noiembrie. Vremea se schimbă brusc, ce temperaturi vom avea timp de două săptămâni

Meteo ANM pentru următoarele două săptămâni. Astăzi Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele...

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din Pașcani, au ars duminică

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din municipiul Pașcani, au ars duminică, 24 octombrie, dupa...

UPDATE | Doi pășcăneni au incendiat ușa unui apartament din Iași. Au fost arestați pentru o lună

UPDATE: Magistratii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi au decis arestarea preventiva pentru cei doi...

Transfăgărăşanul se închide de astăzi

Circulaţia rutieră va fi închisă, de luni, 25 octombrie, pe DN 7C (Transfăgărăşan), de la km 104+000...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI