14.4 C
Paşcani
joi, iunie 8, 2023
Array

Campania de vaccinare cu ROR a început în forţă. În total vor fi imunizați 9.000 de copii

Peste 50% dintre cei 9.000 de copii care nu fuseseră imunizaţi au primit vaccinul împotriva rubeolei, oreionului şi rujeolei. În jur de 70 de părinţi au refuzat vaccinul, iar 800 de copii au avut contraindicaţie temporară pentru administrarea produsului.
Bilanţul primelor săptămâni de campanie pro-vaccinare în judeţ arată că, inclusiv atunci când sunt consiliaţi să-şi vaccineze copiii, unii adulţi refuză fără prea multe explicaţii vaccinul ROR.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi (DSP) a subliniat pentru „Ziarul de Iaşi“ unde se situează judeţul după primele săptămâni de campanie intensă pro-vaccinare. Potrivit dr. Liviu Stafie, în primele două săptămâni din luna august, mai bine de jumătate dintre cei aproape 9.000 de copii cartagrafiaţi de medicii de familie – copii care nu primiseră în momentul evidenţei vaccinul ROR – au fost imunizaţi împotriva rubeolei, oreionului şi rujeolei. Pe de altă parte, un 8% din totalul minorilor nu au fost vaccinaţi cu ROR din cauză că reprezentanţii legali au refuzat vaccinul. Cu toate că DSP a mers pe la porţile oamenilor cu voluntari care le-au explicat părinţilor beneficiile vaccinului ROR, oamenii s-au încăpăţânat să nu-şi vaccineze copiii fără să-şi motiveze decizia. În plus, alţi 2% din totalul copiilor nu au fost imunizaţi din cauză că nici ei, nici reprezentanţii lor legali nu au fost găsiţi acasă.

Continuare pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow