9.1 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021
Array

Campania de vaccinare cu ROR a început în forţă. În total vor fi imunizați 9.000 de copii

Peste 50% dintre cei 9.000 de copii care nu fuseseră imunizaţi au primit vaccinul împotriva rubeolei, oreionului şi rujeolei. În jur de 70 de părinţi au refuzat vaccinul, iar 800 de copii au avut contraindicaţie temporară pentru administrarea produsului.
Bilanţul primelor săptămâni de campanie pro-vaccinare în judeţ arată că, inclusiv atunci când sunt consiliaţi să-şi vaccineze copiii, unii adulţi refuză fără prea multe explicaţii vaccinul ROR.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi (DSP) a subliniat pentru „Ziarul de Iaşi“ unde se situează judeţul după primele săptămâni de campanie intensă pro-vaccinare. Potrivit dr. Liviu Stafie, în primele două săptămâni din luna august, mai bine de jumătate dintre cei aproape 9.000 de copii cartagrafiaţi de medicii de familie – copii care nu primiseră în momentul evidenţei vaccinul ROR – au fost imunizaţi împotriva rubeolei, oreionului şi rujeolei. Pe de altă parte, un 8% din totalul minorilor nu au fost vaccinaţi cu ROR din cauză că reprezentanţii legali au refuzat vaccinul. Cu toate că DSP a mers pe la porţile oamenilor cu voluntari care le-au explicat părinţilor beneficiile vaccinului ROR, oamenii s-au încăpăţânat să nu-şi vaccineze copiii fără să-şi motiveze decizia. În plus, alţi 2% din totalul copiilor nu au fost imunizaţi din cauză că nici ei, nici reprezentanţii lor legali nu au fost găsiţi acasă.

Continuare pe Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum să-ți protejezi banii de inflație: e mai simplu decât crezi

Cu toții auzim de la știri, în această perioadă, cum rata inflației bate record după record. Din...

Alimentația nesănătoasă și viciile golesc buzunarele românilor. Oamenii susțin că sunt prea săraci pentru a mânca sănătos

Avem obiceiuri alimentare nesănătoase şi vicii. Dăm la fel de mulţi bani pe alcool cât dăm pe...

Săraca Deltă bogată, paradoxul neştiut de dincolo de frumuseţe. De la traiul de pe o zi pe alta, la încălcarea legii: “În cărţi e...

Ne mândrim cu delta, bucata noastră de ţară inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Pentru noi, tărâmul dintre...

Din bucătăriile virtuale, la tribunal. Jamila și Laura Laurențiu se luptă în instanță pentru eclerul la tavă

“Eclerul la tavă” este disputat în justiție de Jamila și Laura Laurențiu, ambele urmărite pentru rețetele pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI