More

  Campania de vaccinare antigripala. Putine doze pentru pascaneni

  Array

  Ministerul Sanatatii a anuntat ca pregateste campania de vaccinare antigripala gratuita pentru perioada 2012-2013, un milion de persoane urmand sa beneficieze de dozele gratuite.

  Doctorii pascaneni au solicitat deja catre Directia de Sanatate Publica Iasi doze de vaccin, pentru pacientii lor.

  De exemplu, medicul de familie, Camelia Racila, spune ca a solicitat pentru pacientii inscrisi la ea, cca 400 de doze, dar cei de la DSP spun ca vor trimite catre fiecare medic pascanean care solicita aceste fiole, maxim 50 de doze.

  Vestea buna pentru cei care doresc sa se vaccineze este faptul ca, dozele au aparut deja in farmacii iar preturile sunt relativ accesibile. O doza de vaccin variaza intre 8 lei cea mai ieftina si pana la 30 lei cea mai scumpa.

  In cadrul campaniei de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical.

  Ca in fiecare an, campania Ministerului Sanatatii se va derula prin cabinetele medicilor de familie si in unitati sanitare cu paturi. Ministerul Sanatatii recomanda populatiei ca, in aceasta perioada cu fluctuatii frecvente de temperatura, sa asculte sfatul medicilor, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  DORINA NICOLINA ISOPESCU, CANDIDAT PMP LA SENATUL ROMANIEI (P)

  Dragi prieteni, PMP este un partid adevărat, care sa află în plin avânt. Pentru că în fiecare zi, Partidul Mișcarea Populară devine tot mai puternic,...

  Petru Movilă, candidat PMP: Am redus TVA la locuințe de la 19% la 5%, pentru tineri (P)

  Legea prin care este redusă TVA pentru locuințe de la 19% la 5 % este inițiată de deputatul Petru Movilă și susținută unanim de...

  Iaşul este pedepsit de Guvernul Orban. Autostrada a dispărut din planurile PNL, dar şefii liberali ieşeni vor artificii şi fanfară (P)

  Trupa responsabilă cu propaganda de la PNL ne tot anunţă că peste România vine o sumă colosală pentru investiţii de la Uniunea Europeană: 80...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI