14.7 C
Paşcani
sâmbătă, mai 28, 2022
Array

Campania de vaccinare antigripala. Putine doze pentru pascaneni

Ministerul Sanatatii a anuntat ca pregateste campania de vaccinare antigripala gratuita pentru perioada 2012-2013, un milion de persoane urmand sa beneficieze de dozele gratuite.

Doctorii pascaneni au solicitat deja catre Directia de Sanatate Publica Iasi doze de vaccin, pentru pacientii lor.

De exemplu, medicul de familie, Camelia Racila, spune ca a solicitat pentru pacientii inscrisi la ea, cca 400 de doze, dar cei de la DSP spun ca vor trimite catre fiecare medic pascanean care solicita aceste fiole, maxim 50 de doze.

Vestea buna pentru cei care doresc sa se vaccineze este faptul ca, dozele au aparut deja in farmacii iar preturile sunt relativ accesibile. O doza de vaccin variaza intre 8 lei cea mai ieftina si pana la 30 lei cea mai scumpa.

In cadrul campaniei de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical.

Ca in fiecare an, campania Ministerului Sanatatii se va derula prin cabinetele medicilor de familie si in unitati sanitare cu paturi. Ministerul Sanatatii recomanda populatiei ca, in aceasta perioada cu fluctuatii frecvente de temperatura, sa asculte sfatul medicilor, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Alertă falsă cu bombă în gara Pașcani

Alertă privind o posibilă bombă în gara municipiului Pașcani,...

Idei de afaceri numai bune dacă te-ai mutat la țară (P)

Chiar dacă ai propriul job și nu ești interesat...

Transportul public local, program special de 1 Iunie

Operatorul pascanean de transport public local isi modifica programul...

FOTO/VIDEO Accident rutier cu mai multe victime, în Conțești

Accident rutier grav in localitatea Contesti, vineri, 27 mai,...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow