More

  Campania de vaccinare antigripala. Putine doze pentru pascaneni

  Array

  Ministerul Sanatatii a anuntat ca pregateste campania de vaccinare antigripala gratuita pentru perioada 2012-2013, un milion de persoane urmand sa beneficieze de dozele gratuite.

  Doctorii pascaneni au solicitat deja catre Directia de Sanatate Publica Iasi doze de vaccin, pentru pacientii lor.

  De exemplu, medicul de familie, Camelia Racila, spune ca a solicitat pentru pacientii inscrisi la ea, cca 400 de doze, dar cei de la DSP spun ca vor trimite catre fiecare medic pascanean care solicita aceste fiole, maxim 50 de doze.

  Vestea buna pentru cei care doresc sa se vaccineze este faptul ca, dozele au aparut deja in farmacii iar preturile sunt relativ accesibile. O doza de vaccin variaza intre 8 lei cea mai ieftina si pana la 30 lei cea mai scumpa.

  In cadrul campaniei de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical.

  Ca in fiecare an, campania Ministerului Sanatatii se va derula prin cabinetele medicilor de familie si in unitati sanitare cu paturi. Ministerul Sanatatii recomanda populatiei ca, in aceasta perioada cu fluctuatii frecvente de temperatura, sa asculte sfatul medicilor, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Începe vaccinarea personalului din învățământ. La Pașcani nu este nici un centru special pentru cadrele didactice

  De joi, 25 februarie a.c.m, incepe vaccinarea personalului din invatamant din judetul Iasi. Programarea se va realiza prin intermediul unităților de învățământ. Solicitările personalului...

  Primăria Pașcani anunță începerea campaniei de curătenie de primăvară în oraș

  Mai sunt cateva zile pana la prima luna de primavara, iar Primaria municipiului Pascani a anuntat ca va incepe campania de curatenie in oras....

  Cum puteți trimite sesizări la Primăria Pașcani

  Primaria Pascani a trimis un comunicat de presa despre modalitatile prin care cetatenii pot trimite sesizari catre administratia locala. Oamenii au mai multe variante,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp