More

  Căminele culturale, uitate de autorități

  Array

  Locurile care odată erau centrul unde se desfăşurau diferite petreceri şi activităţi locale astăzi au ajuns în paragină. În această situaţie se află mai multe Cămine Culturale din suburbiile aferente Municipiului Paşcani.
  Două Cămine Culturale de pe rază Municipiului Paşcani se află în paragină. De câţiva ani nu se mai fac decât lucrări în regie proprie, ceea ce înseamnă vopsit sau schimbat un ochi de geam, din această cauza organizatorii unor petreceri prefer să nu mai desfăşoare nici o activitate în aceste localuri. De cele mai multe ori nu se asigura pază de aceea sunt un refugiu pentru adolescenţii teribilişti care vandalizează aceste clădiri.

  În aceeaşi situaţie se află şi Căminul Cultural din Boșteni. Geamurile sunt sparte, trotuarele stricate. Nimic nu mai aduce aminte de vremurile în care era însufleţit de acordul muzicii şi veselia petrecăreţilor.

  Locuitorii din suburbie sunt nemulţumiţi că a ajuns Căminul în această situaţie. O femeie care locuieşte în apropiere povesteşte că în urmă cu câţiva ani clădirea era în stare bună şi acolo se organizau diferite evenimente cum ar fi serbări, nunţi sau praznice. De la o vreme, din cauză că nu s-au mai făcut lucrări de modernizare majoritatea locuitorilor din periferie organizează aceste petreceri la localurile din oraş.

  Nica Gică care deţine cheia de la intrarea în cladire spune că nu sunt multe cereri de închiriere ale acesteia. Anul acesta ultimele evenimente care s-au organizat în incinta căminului a fost un bal în perioada sărbătorilor de iarnă şi o petrecere de cununie civilă a unor tineri din localitate.

  Amintim că au fost făcute lucrări de modernizare la Căminul cultural din Blăgeşti în 2007, la cel din Gâștești lucrările s-au terminat în 2010 iar în prezent Căminul din Lunca se află în lucrări de reabilitare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadrele didactice din județul Iași se pot vaccina la Târgu Frumos, un centru amenajat

  Printr-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași s-au stabilit următoarele fluxuri și centre de vaccinare care vor fi deschise începând...

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI