More

  Căminele culturale, uitate de autorități

  Array

  Locurile care odată erau centrul unde se desfăşurau diferite petreceri şi activităţi locale astăzi au ajuns în paragină. În această situaţie se află mai multe Cămine Culturale din suburbiile aferente Municipiului Paşcani.
  Două Cămine Culturale de pe rază Municipiului Paşcani se află în paragină. De câţiva ani nu se mai fac decât lucrări în regie proprie, ceea ce înseamnă vopsit sau schimbat un ochi de geam, din această cauza organizatorii unor petreceri prefer să nu mai desfăşoare nici o activitate în aceste localuri. De cele mai multe ori nu se asigura pază de aceea sunt un refugiu pentru adolescenţii teribilişti care vandalizează aceste clădiri.

  În aceeaşi situaţie se află şi Căminul Cultural din Boșteni. Geamurile sunt sparte, trotuarele stricate. Nimic nu mai aduce aminte de vremurile în care era însufleţit de acordul muzicii şi veselia petrecăreţilor.

  Locuitorii din suburbie sunt nemulţumiţi că a ajuns Căminul în această situaţie. O femeie care locuieşte în apropiere povesteşte că în urmă cu câţiva ani clădirea era în stare bună şi acolo se organizau diferite evenimente cum ar fi serbări, nunţi sau praznice. De la o vreme, din cauză că nu s-au mai făcut lucrări de modernizare majoritatea locuitorilor din periferie organizează aceste petreceri la localurile din oraş.

  Nica Gică care deţine cheia de la intrarea în cladire spune că nu sunt multe cereri de închiriere ale acesteia. Anul acesta ultimele evenimente care s-au organizat în incinta căminului a fost un bal în perioada sărbătorilor de iarnă şi o petrecere de cununie civilă a unor tineri din localitate.

  Amintim că au fost făcute lucrări de modernizare la Căminul cultural din Blăgeşti în 2007, la cel din Gâștești lucrările s-au terminat în 2010 iar în prezent Căminul din Lunca se află în lucrări de reabilitare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet