18.9 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023

Camere video în toată comuna Stolniceni-Prăjescu

Aproape tot ce mişcă într-o comună din apropierea Pascaniului va fi filmat. Asta deoarece, administraţia locală a pus pe stâlpii din sate, zeci de camere de supraveghere video, care înregistrează 24 de ore din 24. Sunt monitorizate toate intersecţiile principale, şcolile, instituţiile de cultură şi primăria. Investiţia este făcută cu bani de la bugetul local, pentru siguranţă cetăţenilor.

De curând, comună Stolniceni-Prăjescu are funcţional un sistem performant de supraveghere video. 38 de camere au fost montate pe stâlpii din preajma celor mai circulate intersecţii din cele trei sate. De asemenea, zi şi noapte, sunt filmate şcolile din comună, instituţiile de cultură, dispensarul şi primăria.

Toate înregistrările sunt stocate timp de 30 de zile pe un server ce este pus în sediul primăriei din localitatea de reşedinţa. În acest fel, creşte gradul de siguranţă a localnicilor.

Menţionăm că potrivit celor spuse de primarul comunei, Costel Hugianu, investiţia a costat 450.000 de lei, bani asiguraţi din bugetul local, într-o perioada de trei ani de zile.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow