2.7 C
Paşcani
joi, noiembrie 30, 2023

Camere de supraveghere pentru depistarea cărăuşilor de gunoi

 

Un consilier păşcănean atrage atenţia că Pascaniul este sufocat de gunoiul adus din alte localităţi şi aruncat la intrările din municipiu. Acest fenomen a luat amploare mai ales în ultima perioada a spus Sorin Olariu de la PMP. El a solicitat Primăriei Paşcani să amplaseze camere de luat vederi care filmează şi pe timp de noapte în zonele vulnerabile. Echipamentele sunt folositoare şi pentru reducerea infracţiunilor spune alesul local, aşa cum s-a întâmplat şi cu cele 19 camerele montate de câţiva ani în zona Vale a municipiului.

Anul trecut Poliţia Locală a depistat peste 30 de astfel de cazuri. Este vorba despre persoane fizice dar mai ales societăţi care au depozitat gunoaie sau moloz la periferia municipiului.

Şeful Poliţiei Local susţine că printre ei au fost şi păşcăneni. De exemplu a fost surprins un şofer care aducea nămol de la o staţie din judeţul Suceava şi îl depozită la Paşcani. A fost sesizată Garda de Mediu pentru anchetarea acestui caz.

Menţionăm că anual Primăria Paşcani achita de la bugetul local costurile pentru colectarea, transportarea şi depozitarea a zeci de tone de gunoi, provenit din alte surse decât cele care au încheiate contracte cu operatorul de salubritate.

foto arhiva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alte articole

A fost deschis un nou sens giratoriu în Pașcani

Miercuri, 29 noiembrie, a fost deschis sensul giratoriu din...

Bătălie pe proiectul modernizării străzilor din Paşcani

Administraţia municipiului Paşcani pare hotărâtă să modernizeze toate străzile...

Sedință amânată din cauza unor dispute intre primar si consilieri

Ședința cu probleme in legislativul pascanean. Nici unul din...

Clădire istorică cu termopane și materiale moderne, la Pașcani

La Palatul Cantacuzino din municipiul Pașcani, clădire considerată monument...