-5.4 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

“Camera secretelor” din Primăria Pașcani. Nu se mai găsesc unele dosare nerezolvate, pentru emiterea titlurilor de proprietate

Haos de nedescris sau incompetenta la Pașcani, in gestionarea dosarelor de fond funciar. Viceprimarul municipiului, Cristian Rățoi susține ca Primăria nu ar avea o situație clara cu cererile de retrocedare, dosarele aflate in lucru si cele trimise comisiei județene, pentru eliberarea titlurilor de proprietate. De asemenea nu se știe cu exactitate ce acte au depus cetățenii si care este stadiul rezolvării lor. Edilul a explicat ca problemele sunt din cauza ca functionarii care au ieșit la pensie sau au plecat din Primărie nu ar fi predat celor care au rămas sau noilor salariați un inventar cu documentele si dosarele aflate in lucru.

Viceprimarul a mai spus ca trebuie făcut un inventar al documentelor si a comparat arhiva de la Biroul Agricol cu o camera a secretelor.

Precizările au fost făcute in cadrul conferinței saptamanele de presa după ce, in aceeași zi, la audiențe, un cetățean a reclamat faptul ca nu i se mai găsește dosarul depus la Primărie cu tot cu o hotărâre judecătorească pentru eliberarea unui titlu de proprietate.

Explicațiile reprezentilor Primăriei sunt de o gravitate fără precedent, dacă ar fi adevărate. Asta deoarece cererile pentru emiterea titlurilor de proprietate, dosarele aflate in lucru si documentele de înaintare spre soluționare trimise comisiei locale si cele județene de fond funciar sunt înregistrate. Mai mult, in Primăria Pașcani funcționează o arhiva, in care documentele sunt organizate conform normelor in vigoare, de un specialist in domeniu.
Este foarte probabil ca problemele reclamate sa fie din cauza lipsei de experiență a noilor salariați care nu au preluat de la foștii colegi dosarele aflate in lucru. O alta varianta ar fi ca unele documente sa fi fost luate sau distruse de cei care ar avea interes sa ascundă adevarul. Menționăm ca acum câteva luni de zile, reprezentanții Primăriei au spus in cadrul unei conferințe de presa ca nu mai este de găsit studiul de fezabilitate pentru modernizarea pieței din zona Vale. După câteva săptămâni de zile, in cadrul unei discuții cu proiectanții, edilul a aflat ca dosarul era la Compartimentul Investiții, adică acolo unde trebuia sa fie.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow