More

  Camera Deputaţilor a votat: Cartele prepay cu buletinul

  Array

  Comisia juridică şi cea de IT din Camera Deputaţilor au dat azi raport comun de admitere la proiectul de lege pentru modificarea şi completarea OUG 111/2011 privind comunicaţiile electronice, respectiv utilizarea cartelelor pre-pay.

  Raportul a fost adoptat cu 14 voturi ‘pentru’, patru ‘împotrivă’ şi o abţinere.

  ‘Proiectul a fost adoptat într-o formă benefică şi corectă pentru toată lumea. Au rămas în acest proiect doar datele de identificare ale persoanei, nu date de trafic şi pentru pre-pay, şi pentru wi-fi, pentru conexiunile de internet. Orice om care îşi va cumpăra sau va deţine o cartelă pre-plătită are la dispoziţie, de la intrarea în vigoare a legii, un an de zile în care poate consuma creditul sau poate să meargă la operator şi să-şi declare datele, în sensul că el este proprietarul numărului respectiv, dacă nu, numărul va fi anulat’, a precizat Daniel Oajdea, preşedintele Comisiei pentru tehnologie informaţională din Camera Deputaţilor, după şedinţă.

  Potrivit acestuia, legea intră în vigoare, dacă textul va fi adoptat în această formă, la 1 ianuarie 2015.

  Preşedintele Comisiei IT a mai precizat că persoana care cumpără o cartelă pre-plătită trebuie să pună la dispoziţia vânzătorului numai datele de identificare din buletin, sau pe cele din paşaport ori din permisul de conducere.

  Cât priveşte accesul la internet, inclusiv pe o reţea wi-fi, Oajdea a spus că nu se reţin decât datele de identificare ale utilizatorului.

  ‘Spre exemplu, este o procedură cunoscută ce se aplică şi în Germania, îţi dai numărul de telefon mobil, pe acesta primeşti automat un cod, cod pe care-l pui, te autentifici acolo şi atât. În momentul în care, teoretic, s-ar putea săvârşi o infracţiune, se poate şti cine e persoana. Nu interesează pe nimeni şi nu am fost de acord cu reţinerea datelor de trafic pe internet, care vin şi în contradicţie cu decizia Curţii Europene, nu s-a votat aşa ceva, ci doar identificarea utilizatorului. Nu cred că este o problemă pentru cineva care e de bună credinţă şi corect, dacă îl poţi identifica, că a intrat pe reţea şi atât. Prin urmare, forma finală este în regulă’, a mai precizat Daniel Oajdea.

  Proiectul de lege în cauză ar putea fi supus dezbaterii plenului Camerei Deputaţilor în şedinţa extraordinară de săptămâna viitoare.

  Acesta a fost adoptat de Senat, prima Cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind decizională. Sursa Jurnalul National

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Impozite locale 2021: Ce trebuie să știe persoanele fizice, în acest an, despre dările pentru clădiri, terenuri și mașini

  Cei care erau proprietari pe mijloace de transport, clădiri sau terenuri la sfârșitul lui 2020 trebuie să plătească în acest an impozit pentru fiecare...

  Polonia interzice aproape în totalitate avortul. Decizia justiției a intrat în vigoare

  Polonia interzice aproape în totalitate avortul, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii Tribunalului. Potrivit guvernului polonez, decizia va intra în vigoare imediat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp