4.4 C
Paşcani
marți, noiembrie 30, 2021

Camera cu 700 de moldoveni, anchetă la Poliţia Pascani

Poliţia Municipiului derulează o anchetă cu privire afacerile dubioase privind obţinerea cetăţeniei şi domiciliul în Paşcani de aproape 700 de moldoveni. Dosarul penal a fost deschis în urma sesizării depusă de Serviciul Public de Evidenta a Persoanelor. Anunţul a fost făcut chiar de şeful Politie Locale, în cadrul şedinţei Comisiei Economice.
Comandantul Vasilică Avasiloaei a spus că acesta problemă este şi în atenţia autorităţilor locale.

Dezbaterile au avut loc pe marginea raportului de activitate pentru anul trecut privind evidenţa populaţiei. Şefa serviciului a atras atenţia că într-o cameră de cămin din Paşcani au fost înregistrate cu domiciliul peste 700 moldoveni pentru a putea obţine cetăţenia romana iar fenomenul este în creştere. Zilnic sunt luate în spaţiu câteva persoane, începând din luna mai a anului trecut, de cei cinci proprietari ai garsonierei, cetăţeni din Republica Moldova.

Şefa serviciului, Marinela Moisii Comonita ( foto)  spune că s-a ajuns în acesta situaţie deoarece nu exista nici o restricţie legislativă. Situaţia este analizată şi de specialişti pentru modificarea legislaţiei.

La insistenţele BIT TV, consilierul Marius Pint ilie a solicitat că administratia locală să ia măsuri şi a cerut lămuriri privind efectele asupra comunităţii. Cei peste 700 de noi cetăţeni păşcăneni din Republica Moldova beneficiază de toate drepturile sociale şi administrative, de la ajutoare sociale la dreptul de a vota la alegerile locale şi generale. În acelaşi timp au şi obligaţii, de exemplu pentru plata taxei de salubritate.

Interesant este ca nimeni nu a solicitat informaţii despre cei care se ocupa de acesta afacere şi la ce adresă sunt înregistraţi noii cetăţeni ai municipiului Paşcani.
Afacerea s-a extins la nivel naţional,  mai ales în oraşe din apropierea graniţei de est. Moldovenii sunt interesaţi să obţină cetăţenia română pentru a avea acces, fără paşaport în Uniunea Europeană iar prin legislaţia românească le sunt acordate o serie de facilităţi.

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

Dictatura: Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei Pascani”, nu vor fi acreditati

Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei municipiului Pascani” urmeaza...

Primaria Pascani nu mai ridica deseurile vegetale. Cetatenii trebuie sa le transporte la sere, cu masinile proprii sau sa plateasca societatii CLP Ecoserv

Vesti neplacute pentru pascanenii care locuiesc la case si pentru asociatiile de proprietari de la blocuri. De...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI