20.5 C
Paşcani
marți, august 16, 2022
Array

CALENDAR ORTODOX 2016: Sarbatoare importanta, luni, 21 noiembrie. Este notata cu cruce rosie si dezlegare la peste

Luni, 21 noiembrie, crestin-ortodocsii sarbatoresc intrarea in Biserica a Maicii Domnului. Este cruce rosie si, fiindca ne aflam in Postul Craciunului, e dezlegare la peste.

Intrarea in Templul legii a Doamnei de Dumnezeu Nascatoarei a pricinuit ortodocsilor crestini praznic minunat si a toata lumea. Fiindca s-a facut aceasta intr-un chip minunat si este inainte-mergatoare a marii si minunatei taine a intruparii Cuvantului lui Dumnezeu, care avea a se face in lume prin mijlocirea Nascatoarei de Dumnezeu.

Deci praznicul Intrarii s-a inceput din pricina aceasta: Ana cea pururea pomenita, fiindca mai toata viata a petrecut-o stearpa fara sa nasca prunc, ruga impreuna cu barbatul sau Ioachim pe Stapanul firii, ca sa le daruiasca lor prunc, si fagaduindu-se ca, daca vor castiga dorirea, indata vor afierosi lui Dumnezeu pe pruncul cel nascut. Si asa a nascut pe ceea ce s-a facut pricina mantuirii neamului omenesc, pe impacatoarea si imprietenitoarea lui Dumnezeu cu oamenii, pe pricina innoirii de a doua oara a lui Adam cel cazut si a scularii si a indumnezeirii lui, pe Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare Maria.
Continuarea pe BZI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow