More

  Căldura mai scumpă cu 20%, la Pascani. Populaţia nu va fi afectată

  Array

  Preţul de producţie al căldurii la Paşcani va fi majorat cu 20%. Deocamdată măsură nu va afecta populaţia, diferenţa de preţ urmând să fie acoperită din bugetul local. Măsură a fost avizata de comisiile de specialitate şi urmează să fie aprobată în plenul şedinţei programată mâine de la ora 10.00.
  Conducerea societăţii a arătat că preţul căldurii nu a mai fost majorat din anul 2008 deşi de atunci a crescut atât TVA-ul cât şi cheltuielile cu gazul metan.
  În acelaşi timp reprezentanţii RAGCL au solicitat consilierilor să păstreze nemodificat pretul de facturare la populaţie, şi au oferit o alternative pentru că diferenţa de costuri să fie acoperită din subvenţii guvernamentale.
  Administratorul public a precizat că Primăria va face un astfel de demers pentru suplimentarea subvenţiei la căldură, aşa încă populaţia să nu nu simtă majorarea de preţ. Efortul bugetar suplimentar ar fi de aproape 1 milion de lei pe an.
  În momentul de faţă preţul de producţie al unei gigacalorii este de peste 322 lei şi va fi majorat la 391 lei. Pentru populaţie preţul de facturare va rămâne acelaşi, de 265 lei, în timp ce societăţile comerciale vor plăti tariful nesubvenţionat.
  Menţionăm că regia locală de termoficare a înregistrat anul trecut pierderi de 2,7 milioane de lei, majoritatea din cauza datoriilor istorice la bugetul de stat.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI