Problema furnizarii caldurii in unitatile scolare din Pascani este pe cale de a fi rezolvata. In cursul zilei de luni a fost pusa in functiune centrala care asigura agentul termic pentru Cresa nr 1 si Gradinita cu Program Prelungit nr 2 dar si centralele de la Liceul Economic Nicolae Iorga.
Caldura este si in gradinitele nr 6 si 4, la Liceul Mihail Busuioc iar scoala „Iordache Cantacuzino” are centrala proprie, de ani de zile.

In schimb lucrarile nu sunt finalizate, inca, la scolile cu cei mai multi elevi. De exemplu la Colegiul Mihail Sadoveanu si Liceul Teoretic Miron Costin se asteapta motarea contorilor de gaze naturale iar furnizarea caldurii va incepe cel tarziu de saptamana viitoare. La Colegiul CF Unirea investitiile vor fi terminate in maxim doua saptamani de zile, spun reprezentantii Primariei. Urmeaza montarea de centrale individuale la Finantele Locale, Casa de Cultura, sediul vechi al Primariei si in noul sediu al Bibliotecii Municipale, pana la sfarsitul acestei luni.
Mentionam ca anul trecut fostul operator de termie RAGCL Pascani a inceput distribuirea caldurii la jumatatea lunii noiembrie, din cauza unor probleme cu furnizorul de gaz.
Din aprilie anul curent regia a anuntat ca nu mai poate furniza caldura si apa calda, din lipsa banilor, si a reziliat contractele cu toti abonatii. De asemenea, unitatea a intrat in insolventa, cu aprobarea consiliului local. In momentul de fata, primaria pascani acorda ajutoare financiare fostilor abonati ai ragcl, cu venituri mici, pentru montarea de centrale termice individuale sau a altor sisteme de incalzire.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider