16.9 C
Paşcani
miercuri, septembrie 27, 2023
Array

Călătorii fabuloase povestite de un cercetaş

“Hai în Carpaţi” este invitaţia unei femei ce, timpul liber şi-l petrece în munţii României. De-a lungul anilor a descoperit locuri foarte puţin vizitate de către om şi a vorbit despre experienţele ei, elevilor de la o şcoală din oraş, pentru a marca astfel Ziua Mondială a Turismului şi Ziua Munţilor Carpaţi ce s-au celebrat la sfârşitul lunii septembrie.

lucia hen

Activitate inedită la Colegiul CF “Unirea” din Paşcani. Câţiva profesori au adus în faţa elevilor de liceu o iubitoare de munte, de alpinism, de sport, de expediţii. Este vorba despre Lucia Hen, cu o experienţă de peste 35 de ani în acest domeniu şi cunoscută publicului larg pentru activităţile pe care le face cu cercetaşii din Paşcani.

Ea a vorbit tinerilor despre ce înseamnă şi mai ales ce implică o vizită pe Munţii din România. De la echipamentele termice care trebuie îmbrăcate la papuci speciali şi rucsac.

După discuţii pe această tema, elevii de liceu prezenţi la eveniment au relatat experienţele de pe munte şi au vizionat câteva fotografii spectaculoase realizate în Munţii Carpaţi.

26 septembrie a fost proclamată drept ziua Munţilor Carpaţi în ţările în care aceşti munţi se întind: Austria, Slovacia, Ungaria, Polonia, România, Serbia şi Ucraina.

27 septembrie reprezintă Ziua Mondială a Turismului. Iniţiativa unei asemenea sărbători i-a aparţinut, în 1979, Organizaţiei Mondiale a Turismului. Evenimentele organizate cu acest prilej atrag atenţia asupra importanţei turismului la dezvoltarea durabilă. În 2014, turismul internaţional a generat încasări estimate la un trilion şi jumătate de dolari.

Profesorii coordonatori ai evenimentului au fost Elefteriu Crina-Aurelia, Marcu Carmen-Silvia, Anicolaesei Alexandra. Au participat reprezentanţi ai claselor IX-XII de la Colegiul CF Unirea Pașcani.

Alte articole

Crosul Toamnei, la Pașcani. Eveniment programat pentru luna octombrie – DOC

Programul de activități cultural-educative al Primăriei Pașcani va fi...

Se fac înscrieri pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de Casa de Cultură Pașcani

Au început înscrierile pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de...

Marea dictare în engleză și franceză, la Miron Costin Pașcani – FOTO

Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită într-un mod...

Primarul Pașcaniului, o săptămâna in concediu

Edilul municipiului Pașcani pleacă in concediu de odihna. Vacanta...