More

  Călătorii fabuloase povestite de un cercetaş

  Array

  “Hai în Carpaţi” este invitaţia unei femei ce, timpul liber şi-l petrece în munţii României. De-a lungul anilor a descoperit locuri foarte puţin vizitate de către om şi a vorbit despre experienţele ei, elevilor de la o şcoală din oraş, pentru a marca astfel Ziua Mondială a Turismului şi Ziua Munţilor Carpaţi ce s-au celebrat la sfârşitul lunii septembrie.

  lucia hen

  Activitate inedită la Colegiul CF “Unirea” din Paşcani. Câţiva profesori au adus în faţa elevilor de liceu o iubitoare de munte, de alpinism, de sport, de expediţii. Este vorba despre Lucia Hen, cu o experienţă de peste 35 de ani în acest domeniu şi cunoscută publicului larg pentru activităţile pe care le face cu cercetaşii din Paşcani.

  Ea a vorbit tinerilor despre ce înseamnă şi mai ales ce implică o vizită pe Munţii din România. De la echipamentele termice care trebuie îmbrăcate la papuci speciali şi rucsac.

  După discuţii pe această tema, elevii de liceu prezenţi la eveniment au relatat experienţele de pe munte şi au vizionat câteva fotografii spectaculoase realizate în Munţii Carpaţi.

  26 septembrie a fost proclamată drept ziua Munţilor Carpaţi în ţările în care aceşti munţi se întind: Austria, Slovacia, Ungaria, Polonia, România, Serbia şi Ucraina.

  27 septembrie reprezintă Ziua Mondială a Turismului. Iniţiativa unei asemenea sărbători i-a aparţinut, în 1979, Organizaţiei Mondiale a Turismului. Evenimentele organizate cu acest prilej atrag atenţia asupra importanţei turismului la dezvoltarea durabilă. În 2014, turismul internaţional a generat încasări estimate la un trilion şi jumătate de dolari.

  Profesorii coordonatori ai evenimentului au fost Elefteriu Crina-Aurelia, Marcu Carmen-Silvia, Anicolaesei Alexandra. Au participat reprezentanţi ai claselor IX-XII de la Colegiul CF Unirea Pașcani.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Comisiile de specialitate au fost completate. Mai multi la Economic, mai putini la Educatie

  Desi a castigat alegerile locale pentru Consiliul Local , la diferenta de cateva sute de voturi de organziatia PNL iar cele doua formatiuni au...

  Fotbalistul Crețu a scos la licitație, pentru Nicoleta, tricoul cu care a jucat la Națională

  La nivelul judeţului Iaşi se organizează în această perioadă diverse acţiuni de strângere de fonduri pentru Nicoleta, o tânără in vârstă de 17, din...

  Hârlău: Un bărbat de 71 de ani ar fi furat un telefon de ultima generație din buzunarul unei femei

  La data de 14 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au identificat un bărbat de 71 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI