11.9 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

Călătorii cer banii înapoi pentru abonamentele Regiotran

Viaţă grea şi la Hîrlău pentru navesti, după suspendarea activităţii trenurilor de la Regiotrans, zeci de elevi şi salariaţi trebuie să găsească o altă varianta de a ajunge la şcoală sau locul de muncă. Astăzi, în gara din Hîrlău era pustiu.

GARA HIRLAU

Al doilea operator feroviar din România a anunţat că îşi suspendă activitatea de transport feroviar de călători începând de astăzi, 17 martie, până la o dată care va fi anunţată „în timp util”. Aşadar, începând de azi dimineaţă toate trenurile pe ruta Hîrlău Iaşi au fost anulate. Elevii şi salariaţii fiind obligati să găsească ale mijolace de transport pentru a ajunge la destinaţia.

Cursele de tren, operate de Regiotrans, pe relaţia Hîrlău – Iaşi au fost anulate, fără o înştiinţare prealabilă a călătorilor. Cel puţin asta spun navetistii, care acum sunt nevoiţi să găsească o altă cale să ajungă la destinaţie.

Se pare că la baza acestei decizii stau controalele efectuate în ultimele săptămâni, care au scos la iveală probleme de ordin tehnic ale garniturilor operatorului, din această cauza, Regiotrans şi-a pierdut certificatul de siguranţă.

Cei care au avut abonamente încearcă acum să îşi recupere banii. Ei trebuie să completeze un formular şi cu actele doveditoare că a avut abonament plătit. Este şi cazul acestei tinere care astăzi a primit 76 de lei înapoi.

Traficul rutier din Gara Paşcani a fost afectat. Cursele spre Iaşi au fost preluate de CFR Călători, în timp ce, acelea spre Târgu Neamţ nu au fost încă înlocuite. Călătorii sunt nevoiţi să ajungă la destinaţie doar cu microbuzul.

Menţionăm că Regiotrans este un operator feroviar de călători din România, înfiinţat în 2005, în urmă liberalizării transportului pe calea ferată. Compania era controlată de oamenii de afaceri Iorgu Ganea şi Costel Comana, care mai aveau şi firma RC-CF Trans, profilată pe administrarea infrastructurii. În 2013 a ajuns la o cifra de afaceri de peste 223, 9 milioane de lei (în creştere faţă de anul anterior) şi a înregistrat un profit net de 66.714 lei. Compania are 937 de angajaţi.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow