More

  Călătoria cu copiii în străinătate. Noi reglementări pentru românii care ies din țară

  Array

  Guvernul României a aprobat miercuri, 23 martie proiectul de act normativ pentru modificarea și completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate.

  Proiectul de lege își propune, între altele, să modifice articolul care prevede că declarația părinților trebuie să cuprindă:

  a) scopul deplasării;

  b) ruta urmată până în statul de destinaţie;

  c) indicarea faptului dacă minorul urmează să rămână în statul de destinaţie, caz în care trebuie menţionată persoana căreia urmează a-i fi încredinţat minorul, sau dacă urmează să se reîntoarcă împreună cu un însoţitor, ale cărui date de identitate trebuie indicate, în cazul în care acesta este o altă persoană decât cea cu care iese din România.

  Conform noului proiect, declarația trebuie să cuprindă: „menţiunea dacă minorul urmează să rămână în statul de destinaţie şi datele de identitate ale persoanei căreia urmează a-i fi încredinţat minorul, precum şi, după caz, datele de identitate ale persoanei cu care se reîntoarce în România, dacă însoţitorul este o altă persoană decât cea cu care iese din România.”

  Toate modificările actului normativ AICI

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet