1.6 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021

Câinii maidanezi au umplut Pașcaniului

Câinii maidanezi au umplut Pașcaniului

Problema câinilor fără stăpâni parcă nu se mai sfârșește. De câteva zile, anumite zone din Pașcani, de exemplu, s-au umplut de maidanezi. Cei din administrația locală spun că acțiunile de strângere a lor nu a încetat niciodată iar pe zi se strâng circa 5 câini. În acest moment la Padocul construit în pădure la Moțca sunt 420 de patrupede din capacitatea maximă de 500. Pășcănenii sunt rugați să anunțe la Ghișeul Unic zonele unde sunt câinii fără stăpâni.

Vedeți bine –  video în cadrul știrilor INFOBIT. Acești câini se plimbă nestingheriți prin zona centrală din oraș. Ei au fost filmați de un cetățean care trecea prin fața Oficiului Poștal, în acest sfârșit de săptămână. Nu sunt doi câini ci 10 care oricând pot ataca. Tot atât de mulți sunt și în zona Primăriei, Pieței Deal sau a Casei de Cultură.

Explicația numărului mare de maidanezi ar fi prin aducerea lor din altă parte, spun cei de la conducerea orașului. Personale se ocupă cu strângerea lor de pe străzile din oraș, spun că maidanezii sunt prinși zilnic. De exemplu, săptămâna trecută au fost duși la Padoc 19 patrupede, acolo unde sunt îngrijite și hrănite.

Capacitatea maximă de la Padocul construit în pădure la Moțca este 500 locuri iar în momentul de față sunt 420 de animale fără stăpâni. Încă nu s-a stabilit suma ce va fi alocată în acest an pentru maidanezi, însă anul trecut au fost dați de la bugetul local 161 mii lei, bani din care s-au acoperit cheltuielile cu chiria, hrana și consumabile pentru prinderea câinilor de pe străzile Municipiului.

Ca de fiecare dată, cei din administrația locală cred că numărul maidanezilor crește și pentru că în oraș sunt aduși căței din alte localități.

Amintim că anul trecut mai multe persoane au fost mușcate de maidanezi și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI