15.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023

Cainii fara stapan vor fi eutanasiati! Noua administratie nu isi mai asuma cheltuielile de ingrijire

Anunt socant din partea noului edil al municipiului Pascani. Cainii care nu vor fi adoptati ar urma sa fie eutanasiati! Este vorba despre cei care sunt cazati la adapostul privat din padurea de la Motca, administrat de o asociatie de ocrotire a animalelor. Subiectul a fost discutat in cadrul conferintei saptamanale de presa. Primarul Marius Pintilie a facut, din nou, un apel la iubitorii de animale sa adopte cate un caine pe motiv ca sunt prea multi, iar cheltuielile de la bugetul local ar fi impovaratoare. In caz contrar peste 300 de patrupede ar urma sa fie omorate!

Declaratiile edilului au starnit reactii de indignare in randul cetatenilor. Unii dintre cei care au urmarit conferinta de presa au sunat deja la adapostul de animale pentru a cere lamuriri. Medicul veterinar Lucian Radu sustine ca adapostul din padurea este al unei asociatii, nu al Primariei, si ca toti caini de acolo sunt in siguranta. Ei urmeaza sa fie dati spre adoptie iubitorilor de animale, in fiecare luna zeci de caini fiind transportati in mai multe tari europene. Mai mult, padocul este pe jumatate gol, nu plin cum sustin edilii, deaorece in ultima perioada serviciul de ecarisaj nu a avut activitate.

In schimb sunt probleme serioase cu adminsitratia locala. Contractul de inchiriere pentru adapostirea cainilor prin care Primaria trebuia sa achite cate 2400 lei pe luna a expirat de la sfarsitul anului si nu a mai fost prelungit. De asemenea asociatia nu mai primeste hrana pentru caini, 40 de saci pe luna, asa cum a fost stabilit cu fostul primar Dumitru Pantazi, a spus pentru BIT TV medicul veterinar Lucian Radu, unul dintre cei care se ocupa de ingrijirea animalelor de companie.
Mentionam ca, de regula, in alte localitati din tara sunt eutanasiate doar animalele de companie bolnave sau cele agresive .
Conform prevederilor legale, administratiile locale pot ingriji in adaposturi special amenajate cainii fara stapan care nu sunt periculosi.

Alte articole

Restricții pentru traficul greu pe strada Unirii. Kogălniceanu rămâne cu sens unic

Sedinta importanta pentru circulatia rutiera in anumite zone din...

 Seniorii ceferiști, întâlnire emoționantă lângă locomotiva de epocă din Pașcani

Intalnire cu mare incarcatura emotionala, duminica, 1 octombrie, in...

Seniorii pășcăneni, sărbătoriți de ziua lor – FOTO

Ziua internationala a persoanelor varstnice a fost sarbatorita prin...

Festivitate de deschidere la Clubul Copiilor Pașcani – VIDEO

Clubul Copiilor din municipiul Pascani si-a deschis portile pentru...

A încetat din viață medicul internist, Aurelian Gârbovăț, cetățean de onoare al Pașcaniului

Veste trista luni dimineata! Cunoscutul medic, Aurelian Gârbovăț, cel...