0.2 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Câinii din Paşcani nu pot fi strânşi şi eutanasiaţi chiar şi cu noua lege

caini

Patrupedele din Pascani nu pot fi eutanasiate. Motivul este acela ca la Pascani nu exista padoc. Conform modificarii aduse pe noua lege a maidanezilorm cainii trebuie a fi dusi in adaposturile speciale ale fiecarei primarii, iar municipiul nu are asa ceva. Autoritatile locale pot sa tina cainii in adaposturi, dar nu mai puţin de 14 zile. Abia dupa 14 zile, patrupedele vor putea fi eutanasiate.

Tot conform legii in primele 7 zile, cainii vor putea fi revendicati de eventualii stapani care i-au pierdut, iar in urmatoarele 7 zile, cainii vor fi revendicati sau adoptati de alte persoane.

“Nu avem padoc, iar la Serviciul de Salubritate nu avem cum sa strangem cainii pentru ca nu este spatiu necesar. La ora actuala avem angajat un medic veterinar care se ocupa cu sterilizarea lor. Procesul este lent mai ales ca mai mult de patru caini la zi nu poate steriliza. Este o hotarare de Consiliu Local pe care o respectam. Ce vor decide consilierii si primarul vom pune in practica”, a spus Eduard Dumea, directorul de la CLP Eco-Salubritate SA. sursa infopresspascani.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow