14.1 C
Paşcani
marți, septembrie 27, 2022
Array

Câinii din padoc, mutati de pe malul Siretului in padure

- Advertisement -

Administratia din Paşcani a hotărât să mute cei aproape 100 de câinii comunitari din padocul de pe malul Siretului, într-un adăpost mai modern, amenajat de o asociaţie de protectie a animalelor din Franţa. Noua locaţie se afla în pădurea de la Motca iar acolo încap câteva sute de câini. În momentul de faţă se afla deja 50 de patrupede sterilizate şi pregătite pentru a fi adoptate în Franţa. În scurt timp li se vor alătura încă 100 din vechiul padoc.
Decizia a fost luată de viceprimarul Vasile Axinte, la solicitarea reprezentanţilor unei asociaţii de protecţie a animalelor din Paşcani. Primăria trebuie să achite aceeaşi chirie ca şi pentru vechea locaţie, 1400 lei pe lună, să asigure hrana animalelor şi cheltuielile pentru doi salariaţi. Mutarea câinilor în noul padoc se va face pe motiv că accesul este mai uşor iar padocul de la Motca oferă condiţii mai bune.
In acelasi timp Primăria anunţa că a finalizat documentatia pentru obţinerea avizului pentru puşca cu tranchilizante, în vederea prinderii cânilor de pe stradă. Urmează achiziţionarea armei, spune purtatorul de cuvânt al administratiei locale, deşi până acum se spunea că arma a fost cumpărată şi că se aştepta autorizaţia de folosire.
Menţionăm că în ultima perioadă s-a înmulţit, îngrijorător de mult, numărul de câini fără stăpân, pe străzile Pascaniului, iar numărul victimelor care au fost muşcate este din ce în ce mai mare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ELEVII PASCANENI, PUSI PE DRUMURI PENTRU ABONAMENTELE GRATUITE

  Nemultumiri in randul elevilor si parintilor din Pascani in...

Testări gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin, la Stolniceni Prăjescu

Caravana Institutului Regional de Oncologie din Iași pentru testări...

Mai mulți bani pentru noaptea de Revelion, la Pașcani

Primăria Municipiului Pașcani vrea să cheltuie 134.000 de lei...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow