22.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Câinii au pus stăpânire pe străzile Pașcaniului. Părinții reclamă că nu își pot duce copiii la școală!

Câinii au pus stăpânire pe străzile Pașcaniului. Părinții reclamă că nu își pot duce copiii la școală!

Dacă aveți probleme cu câinii de pe stradă, trebuie să știți că Primăria este obligată să ia măsuri. Funcționarii instituției trebuie să se deplaseze la fața locului și să verifice dacă sunt cu sau fără stăpân, apoi ori să fie strânși și duși la padoc ori proprietarii să aibă grijă de ei, riscând astfel amenzi usturătoare.

Nu trece săptămâna ca cetățenii orașului să nu se arate idignați de prezența câinilor vagabonzi de pe străzile Pașcaniului. Mai mult, o parte dintre ei devin și agresivi, iar nu puține au fost victimele ce au ajuns și la spital cu mușcături din partea maidanezilor. Sătul de situație, Vasile Simina ce locuiește pe Șoseaua Neamțului, nr 46 a venit pentru a zecea oară la audiențele săptămânale, pentru a aduce din nou în atenție aleșilor locali problema cu care se confruntă – câinii ce sunt găzduiți de către familia de rromi, vecini cu el.

Bărbatul spune că nu mai suportă situația și roagă administrația locală să ia măsurile care se impun în asemenea situații, mai ales că are un copil ce îi este frică să iasă din casă din cauza câinilor. Pentru a fi convingător a adus și o filmare cu haita în plină acțiune.

Gabriela Nedelcu, viceprimarul Municipiului, a luat la cunoștință problema și a spus că se încearcă rezolvarea ei, cererea fiind trimisă Poliției Locale Pașcani pentru a merge la fața locului și să stabilească problema câinilor – sunt cu sau fără stăpân.

Vasile Avasiloaiei, șeful Poliției Locale Pașcani spune că nu de puține ori agenții au participat la misiuni de prindere a câinilor dar și de verificare a patrupedelor, în acest caz fiind date și amenzi. Anul trecut polițiștii locali au sancționat trei pășcăneni care nu au respectat măsurile privind deținerea câinilor, în cuantum de 1.500 de lei. Mai mult, proprietarii trebuie să-și înregistreze animalele, iar dacă, în urma controalelor se vor găsi nereguli, aceștia riscă amenzi de până la 5 mii de lei.

Mai mult, dacă vreți ca animalele să fie strânse din zona în care locuiți trebuie să vă adresesați Primăriei Pașcani sau să sunați la numărul de telefon 0232 710 730.

Șeful Poliție Locale s-a gândit și la hotărâre ce poate fi luată de consilierii locali cu privire la câini. Mai exast, el face referire la gestionarea câinilor cu stăpân, astfel, proprietarii fiind mult mai grijulii cu animalele de companie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow