10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Câine polițist, subiect de investigație. Ringo s-a adăpostit la o familie

Câinele de urmă de la Poliţia Hârlău a devenit subiect de investigaţie pentru anchetatorii cu care lucrează. Patrupedul, botezat Ringo, a evadat din padoc şi şi-a găsit adăpost la o familie. După o săptămână, oamenii au aflat că nu este un căţel obişnuit şi au sunat la 112. Pentru că i-au purtat de grijă, poliţiştii le-au acordat o
recompensă de 200 de lei şi le-au promis că vor primi un pui atunci când Ringo va deveni părinte, potrivit DIGI 24.

Ringo, câinele de urmă de la Poliţia Hârlău, a fugit din padoc în urmă cu o săptămână după ce a forţat gardul de sârmă. Un bărbat dintr-o localitate vecină l-a găsit pe câmp şi l-a luat acasă. Cei din familie au fost încântaţi să constate că patrupedul răspunde la comenzi:

„I s-a făcut foarte milă de dânsul, mai ales bărbată-miu, când a văzut că e și lup, el de când aștepta rasă. Câinele nici nu a fost agresiv absolut deloc, pur și simplu dădea noroc, dacă îi spuneai șezi chiar că ședea.”

Oamenii au înţeles că au avut în grijă un câine poliţist abia când au văzut un afiş care anunţa dispariţia patrupedului.

„Aflând ulterior de căutările pe care le face poliția, i-a anunțat pe cei de la Poliția din Hârlău și astfel câinele s-a reîntors la locul de muncă,” a explicat Mădălin Țăranu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

„A vorbit cu domnul polițai și i-a zis că eu nu vreau absolut nimic recompensă, decât să-mi aduceți și mie un câine, dar bine, că domnul a dat și o mică recompensă, acolo și i-a promis că o să-i aducă și un cățel mic.”

Ringo a fost dus înapoi la padoc și deja a reluat antrenamentele. Câinele poliţist are șase ani și este specializat pe detectarea de miros uman. I-a ajutat pe anchetatorii din Hârlău în zeci de cazuri de furturi din locuințe.

Stirea initiala S-a pierdut câinele polițist, Ringo!

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow