-3.7 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

Cadru didactic născut la Pașcani premiat de președintele României

Un cadru didactic născut la Pașcani și care profesează de peste 30 de ani la o școală din Iași a fost premiat de președintele României pentru profesionalismul cu care a îndrumat zeci de generații de elevi. Este vorba despre Ioan Bița, profesor de limba franceză la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Iaşi. El a primit Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler, chiar de la șeful statului.  

(profesorul Ioan Bița – primul din stânga imaginii)

Profesorul, Ioan Bița, în vârstă de 58 de ani, predă la colegiul din Iași aproape de la începutul carierei în învățământ. Nu doar profesia îl leagă de această școală ci și perioada de liceean, deoarece a fost și elevul unității de învățământ.

Cadrul didactic consideră că această meserie trebuie practicată cu onoare și dăruire și aceste cuvinte sunt transmise și colegilor din breaslă.

Premierea lui a avut loc într-o ceremonie la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Naționale a României, pe 1 decembrie 2022.

De precizat este faptul că Ioan Bița este fiul fostului colecționar Traian Biţa, cel care „s-a apropiat, cu multă pasiune, ca un adevărat şi avizat colecţionar, de domeniile numismaticii , arheologiei, filateliei, cărţii vechi, culturii tradiţionale, precum și de istoria oraşului Paşcani”.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow