More

  Cadrele didactice din județul Iași se pot vaccina la Târgu Frumos, un centru amenajat

  Printr-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași s-au stabilit următoarele fluxuri și centre de vaccinare care vor fi deschise începând cu data de 8 februarie 2021. Astfel, există acorduri încheiate cu administratorii spațiilor în așa fel încât să fie înființate următoarele centre cu un total de 8 fluxuri de vaccinare, după cum urmează:

   

  1. Ciurea – Centrul Cultural „Cella Neamțu” – Sat Ciurea, DJ248d nr. 156, comuna Ciurea (1 flux populație);
  2. Țibănești – Centru de Permanență Medicală – Satul Țibănești, Comuna Țibănești (1 flux populație);
  3. Vlădeni – Dispensar Medical și Centru de Permanență – Satul Vlădeni, Comuna Vlădeni (1 flux populație);
  4. Rediu – SC Clinica Almedra SRL – Șos. Valea Rediului nr. 54, demisol, Bl. C a, sat Rediu, comuna Rediu (1 flux populație);
  5. Tg. Frumos – Tg. Frumos, str. Cuza Vodă nr. 44 (1 flux profesori);
  6. Iași – Corp Universitatea de Medicină și Farmacie – str. Universității nr. 16, Iași (1 flux profesori);
  7. Iași – Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară – Aleea Mihail Sadoveanu nr. 3, Iași (2 fluxuri profesori).

   

  Fluxurile de vaccinare pentru profesori situate în Tg, Frumos și Iași (două la USAMV și unul la UMF) sunt destinate tuturor cadrelor didactice din județul Iași.

   

  Dotarea și organizarea acestor centre de vaccinare se face de către autoritățile publice, instituțiile sau agenții economici în cauză.

   

  Fluxul de vaccinare pentru profesori din Tg. Frumos va funcționa în cadrul centrului de vaccinare deja existent, astfel încât, după 8 februarie, la centrul din Tg. Frumos vor funcționa de fapt două fluxuri de vaccinare (unul strict pentru profesori și unul pentru celelate categorii de persoane).

   

  Cu privire la campania de vaccinare împotriva Covid-19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 24.395 de vaccinări. Pe data de 24 ianuarie 2021 au fost vaccinate 1.121 de persoane.

   

  Am creat toate premisele pentru ca, din punct de vedere instituțional, să nu existe piedici în calea vaccinării împotriva Covid-19. Îmi doresc să ieșim din această pandemie cu un număr cât mai mare de oameni neatinși de acest virus, iar cea mai bună cale de a realiza acest obiectiv este să ne vaccinăm.

  Pe lângă cele 17 centre de vaccinare deja existente (cu 19 fluxuri de vaccinare), vor mai fi încă 6 centre funcționale începând cu 8 februarie, moment în care în județul Iași vom avea 23 de centre de vaccinare (27 de fluxuri de vaccinare), iar 4 fluxuri sunt destinate programărilor cadrelor didactice.

  Toate aceste centre și fluxuri de vaccinare noi fac obiectul unei hotărâri adoptate astăzi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

   

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primaria deschide, cu intarzaiere, al doilea flux de vaccinare. Cauta sa angajeze personal medical

  Primaria Pascani cauta sa angajeze personal medical si operatori tehnici pentru a deschide un nou flux de vaccinare la sala de sport de la...

  Gropi acoperite cu pavele, la solicitarea primarului

  La Pascani, gropile de pe strazi, cele lasate in urma de cei care se ocupa de intretinerea sau extinderea retelelor de apa si canalizare...

  167 de cadre didactice din zona Pașcani, Târgu Frumos și Hârlău programate pentru vaccinare in perioada 25 februarie – 3 martie

  Centre de vaccinare speciale pentru vaccinarea prioritară a personalului  din învățământul preuniversitar ieșean La nivelul județului Iași, pentru campania de vaccinare prioritară a personalului din...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp