19.7 C
Paşcani
joi, august 18, 2022

Cadouri de Crăciun pentru copii, la propunerea consilierilor din opoziție

- Advertisement -

Copiii pascaneni vor primi cadouri de Craciun din partea administratiei locale. Este vorba despre cei care se vor inscrie la concursul “Sania lui Mos Craciun” eveniment care va fi anuntat zilele urmatoare. Concursul se va organiza pe mai multe categrii de varsta sau clase scolare,  asa cum a  fost de 1 Iunie. Mai mult desenele vor fi postate pe pagina de Facebook a Primariei iar prin tragere la sorti vor fi daruite cateva tablete. Fiecare participant va primi cate un pachet cu dulciuri din partea organizatorilor, administratia locala impreuna cu Bilbioteca Municipala si casa de Cultura. 

Consiliul Local a aprobat acesta actiune si a alocat suma de 30 000 lei, la initiativa consilierilor PSD si PMP. 

A fost nevoie de o sedinta de indata, convocata de opozitie, pentru ca de Craciun, si copiii  de la alte scoli din oras sa primeasca cadouri.

Initial doar elevii de la Scoala Speciala ar fi urmat sa primeasca daruri. A fost singura actiune propusa de noul primar pentru sarbatorile de iarna, cu finantare de la bugetul local. Subiectul a fost discutat in sedinta ordinara din 26 noiembrie. Atunci consilierii din oozitie au cerut primarului  sa gaseasca  solutii pentru ca administratia locala sa imparta cadouri copiilor si au propus spre aprobare un amendament in acest sens. 

De asemenea opozitia a solicitat explicatii edilului de ce patinoarul nu va fi deschis in acest an. Nedelcu a spus ca pascanenii au nevoie de astfel de activitati recreative, cu respectarea masurilor de singuranta si nu era nevoie de o licitatie daca  s-ar fi ocupat de organizare Clubul Sportiv Municipal Pascani

Noul primar, Marius Pintilie a spus ca astfel de activitati nu sunt oportune in plina pandemie si a motivat ca nu sunt bani la bugetul local.  De asemenea  patinoarul nu va fi redeschis pentru ca nu a fost organizata o licitiatie dar si din cauza restrictiilor in actuala situatie pandemica. 

Propunerea consilierilor din opozitie nu a fost aprobata in sedinta de joi de consilierii PNL si Pro Romania. EI si-au schimbat atitudinea in sedinta de vineri cand au votat initiativa celor din opozitie.

Mentionam ca astfel de actiuni vor fi organizate in acest an si in alte localitati din judet. De exemplu la Deleni toti copiii vor primi si in acest an cadouri de la Primariei. Edilul a spus ca pe lista sunt peste 2500 de copii iar pachetele vor fi impartite prin scoli,  cu implicarea profesorilor. De asemenea la Tatarusi sunt peste 1300 de copiii care vor primi cadouri in acest an. Primarul comunei spune ca vor fi cautate solutii pentru respectarea  masurilor de singuranta si ca nu se va renunta la proiect.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow