32.1 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022
Array

Cadouri de Crăciun de la poliţiştii locali pentru o familie cu 9 copii

Se apropie Crăciunul iar bucurii putem aduce celor aflaţi în necaz şi nevoie prin gesturi mici dar care au o însemnătate mare pentru ei, mai ales dacă în familii sunt copii, care cred în Moş Crăciun şi în puterea lui. Un gest făcut de poliţişti locali de la Hîrlău a lăsat fără cuvinte cei nouă copii minori care s-au luminat la faţă când au văzut cutiile pline cu jucării, haine şi alimente.

pol locala hirlau daruri

Petronela este elevă și e obişnuită cu puţinul pe care îl are şi pe care trebuie să-l împartă cu cei 8 frăţiori ai ei. Când poliţiştii locali au bătut la poartă lor pentru a le da cadourile s-a luminat la faţă şi a dat o mâna de ajutor la cărat.

Dacă alţi copii la vârstă lor au scris Moşului că îşi doresc telefoane performante, ea a spus că s-a rugat celui care umblă în Ajun de Crăciun să aducă sănătate în casă şi să aibă putere de muncă.

Pentru a avea lemne în această iarnă şi să nu le fie frig în casă, copiii vor merge la colindat şi la urat prin Parcovaci. Au învăţat şi câteva versuri şi speră să stânga bănuţii necesari pentru a cumpără lemne. – vezi materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

Grija hăinuţelor, încălţămintei, jucăriilor şi o parte din obiectele de şcoală nu o mai au pentru că polițiștii locali de la Hîrlău au strâns bani şi au cumpărat pentru aceşti copii care sunt crescuţi de mama, bolnavă de cancer.

pol locala hirlau daruri 1

Maria Florea a izbucnit în plâns când a văzut gestul făcut de oamenii legii şi nu a ştiut cum să mai mulţumească mai ales că le-a venit în întâmpinarea acum, când au cea mai mare nevoie de ajutor.

Copiii, care au vârste între 3 şi 17 ani sunt cuminţi şi învaţă la grădiniţele şi şcolile din oraş. Unul dintre ei este elev în primul an de liceu, la profilul mecanic auto, la Colegiul Tehnologic „Petru Rareş” din Hîrlău. Conducerea unităţii ştie de situaţia lui şi spune că au mai fost ajutaţi cu produse de către cadrele didactice.

pol locala hirlau daruri 2

În curtea mică unde sunt construite două case la fel de mici, bătrânești, cu acoperișul spart pe alocuri, ușile și geamurile au cartoane în loc de sticlă, locuiesc 11 persoane, de la 3 până la 75 ani, cel din urmă fiind bunicul copiilor care ajută cu cât poate ca nepoţii lui să crească sănătoşi. Cu ochii în lacrimi, bătrânelul spune că din pensia lui de câteva sute de lei încearcă să cumpere ce e necesar, însă banii sunt puţini pentru toate nevoile.

Înaintea sărbătorilor de iarnă, la nivel judeţean se desfăşoară zeci de campanii umanitare pentru a aduce bucurii de Crăciun celor aflaţi în necaz.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow