15.4 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Cadoul PSD dupa alegerile din 10 iunie: Pretul caldurii a fost majorat cu 54% iar al apei cu 24%. Primarul promite ajutoare de incalzire pentru saraci – VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

Consilierii pesedisti si-au taiat, astazi, craca de sub picioare, chiar inainte de alegerile generale. Ei au aprobat doua majorari de pret, usturatoare, la apa , canalizare si caldura, care vor avea un impact devastator asupra populatiei. Asta desi in campania electorala au promis ca nu vor creste preturile la utilitati, asa cum insista si fostul primar. Este vorba despre o majorare cu aproape 54 %/ GCA, a pretului de facturare la caldura si cu cca 24% a pretului la apa si canalizare.

Ei au motivat ca nu ar fi fost o alta solutie pentru salvarea regiei locale de termoficare si pentru realizarea de noi investitii in retelele de apa si canalizare.

,, Nu stiam ca situatia financiara a Primariei este atat de grava. In 2008 am lasat Primaria cu o datorie de 7 mld lei, iar acum, am luat-o cu datorii de peste 300 de mld lei. Daca vrem sa nu inchidem regia de termoficare si sa facem investitii pentru reabilitarea retelelor de apa si canalizare avem nevoie aceste majorari…,, a spus edilul sef al municipiului.

Noul pret la caldura va intra in vigoare incepand cu data de 1 septembrie a.c. iar cel la apa dupa obtinerea avizului de la ANRSC. Majorarile de pret de la societatea de apa si canal au fost facute indirect, prin aprobarea unei taxe de redeventa pentru retelele date de Consiliul Local spre exploatare societatii Prest Serv Apa SA Pascani, taxa care se va constitui intr-un fond pentru realizarea de investitii, in final ea urmand sa fie inclusa in pretul apei.

Primarul promite ajutoare sociale de caldura

Pentru dimunuarea impactului social, primarul promite ca familiile defavorizate vor primi ajutoare de incalzire atat de la stat cat si din bugetul local , in urma unor anchete sociale.
Nu se stie care vor fi beneficiarii si cuantumul subventiilor pentru ca nu a fost facut un studiu de impact. Nici sumele necesare nu sunt cuprinse in buget ele urmand sa fie identificate in trimestrul IV, in urma unei rectificari bugetare.
Mentionam ca au votat impotriva majorarilor de pret consilierul PDL Ioan Ionita, consilierii PNL Dorin Nechifor si Neculai Enea precum si consilierul PP-DD, Danu Ioan.

Orizont.info

Alte articole