13.5 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Cadoul pe care il primesc de Martisor soferii din Romania. Cu cat vor fi reduse preturile politelor RCA de la 1 martie

Autoritatea de Supraveghere Financiara a facut marti un anunt asteptat cu nerabdare mai ales de tinerii care au obtinut permisul de conducere.

Jumatate dintre societatile de asigurare vor reduce tarifele pentru politele RCA, iar scaderea va fi una semnificativa: pana la jumatate din nivelul actual. Potrivit tarifelor actuale, un tanar de 21 de ani plateste 4400 de lei pe an asigurarea auto obligatorie, mult prea mult, considera soferii incepatori.
Autoritatea de Supraveghere financiara a anuntat ca 5 dintre dintre cele 10 societati care vand asigurari RCA, si au o cota de piata cumulata de peste 52 la suta, vor reduce tarifele pentru tineri.

Autoritatea nu spune exact care vor fi noile tarife, ci doar ca urmareste „utilizarea unor prime de asigurare pentru tineri de pana la de 2,2 ori mai mari decat categoria majoritara, comparativ cu un nivel de 5 ori mai mare anterior.” Adica tarifele vor scadea la jumatate, dar vor ramane duble fata de cele platite de soferii „maturi”.
In unele cazuri, soferii sub 30 de ani platesc 2-3000 de lei pe an pentru o politia RCA. Asa ca multi dintre ei prefera sa isi inmatriculeze masinile pe numele rudelor mai in varsta. In aceste conditii, platesc doar cateva sute de lei pe an pentru o politia RCA.

Tarifele actuale sunt uriase pentru tinerii soferi, dar scad puternic odata cu varsta. De exemplu, pentru o Dacie inmatriculata in Bucuresti, daca proprietarul are 21 de ani, plateste pana la 4400 de lei pe an. Insa, daca are 29 de ani, tariful se injumatateste, iar daca trece pragul de 30 de ani, scade la 1200 de lei. Un sofer de 37 de ani plateste doar 530 de lei pe an.
Si celelalte 5 societati de asigurari ar putea sa anunte reducerea tarifelor de la 1 martie, pentru ca termenul limita pana la care trebuie sa anunte noile tarife expira sambata.

Sursa Stirile Pro TV

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow