17.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 29, 2023
Array

Cadou de Paşte pentru primarul Pantazi: Au ieşit la iveală 4 facturi neachitate de peste 250 de milioane, pentru materialele electorale ale fostului primar al Paşcaniului

craciunescu-primarie2

Desi edilul pascanean sustine ca mai are putin si achita toate arieratele Primariei Pascani, nu contenesc sa iasă la iveala noi si noi facturi restante, neinregistrate in contabilitate, pentru diferite interese ale fostei primar, Grigore Craciunescu. Multe dintre ele nu au nicio legatura cu interesul public, din banii pascanenilor fiind decontate tot felul de cheltuieli ilegale.

Zilele trecute conducerea Primariei Pascani a fost instiinţata ca are de achitat 4 facturi in valoare de peste 250 de milioane de lei vechi, societatii Adi Center din Suceava. Deocamndata nu se stie daca firma are vreo legatura cu fostul deputat PNL si vicepresedinte al Curtii de Conturi a Romaniei, Sandu Mihai Capra, cel care a tergiversat trimiterea la Parchet a raportului cu sutele de ilegalitati gasite de inspectori la Primaria Pascani, insa cu certitudine datoria reprezinta tiparirea a zeci de mii de materiale electorale cum ar fi afise, plicuri, felicitari etc. Cel putin asa reiese din facturi, iar reprezentantii Primariei Pascani cred ca ar putea fi si alte facturi cu surprize, neachitate.

Primarul Dumitru Pantazi a precizat pentru ziarul Orizont.info ca nu va achita aceste facturi, pana nu se va face lumina in acest caz si ca a dispus inceperea unei anchete administrative.

Mentionam ca in timp ce banii pascanenilor erau cheltuiti in scopuri electorale, fostul primar sustinea ca nu are bani pentru plata burselor elevilor sau salariile persoanelor cu handicap, nici pentru subventia la caldura sau pentru scoli.

In prezent deputatul Grigore Craciunescu este urmarit penal pentru conflict de interese si cercetat de DNA in urma reclamatiilor unor consilieri locali. Deputatul Craciunescu nu a putut fi gasit pentru a prezenta punctul de vedere. ziarulorizont.info

Alte articole