20.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 20, 2022
Array

Cabinele de vot, obligatoriu în forma literelor U, V sau L. Ce alte decizii a mai anunţat Autoritatea Electorală

- Advertisement -

Urnele vor avea forma unui trunchi de piramidă pătratică cu latura superioară de 65 cm şi cea inferioară de 55 cm, şi un volum de 300-350 litri. Ce alte decizii a mai anunţat Autoritatea Electorală?

Cabinele de vot din secţii trebuie să aibă forma literei U, V sau L, să nu fie mai grele de 25 kg, fanta practicată în capacul urnei pentru introducerea buletinelor de vot trebuie să aibă fix 23 cm, iar mânerele acesteia, o lungime de 12 cm.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a stabilit în detaliu cum trebuie să arate secţiile de vot care vor fi deschise la alegerile parlamentare din 11 decembrie şi ce dotări trebuie să aibă. Conform hotărârii AEP, secţiile de vot trebuie să fie racordate la reţelele de utilităţi publice şi internet şi să beneficieze de rampe speciale pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor. Secţiile vor fi amenajate în clădiri aparţinând domeniului public, cu excepţia spitalelor şi ambulatoriilor de specialitate.

Spaţiile în care se amenajează secţii de vot nu vor putea fi utilizate pe 11 decembrie decât în procesul electoral. Va fi amenajată câte o cabină de vot la fiecare 300 de alegători, recomandându-se şi amenajarea în fiecare secţie a unei cabine pentru persoanele cu handicap locomotor. Laturile unei cabine de vot vor avea între 90 şi 100 cm, iar poliţa folosită pentru vot, o lăţime de 25-30 cm.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow