1.9 C
Paşcani
vineri, decembrie 2, 2022
Array

C.L. Pascani prefera sa te falimenteze decat sa esaloneze datoriile la buget

Legislativul pascanean a respins cerere de esalonare a unor datorii la bugetul local inaintata de un om de afaceri. Este vorba despre suma de 22 202 lei pe care societatew Agifor SRL Pascani o datoreaza Serviciului de Finante Locale, cea mai mare parte din datorie reprezentant penalitatile de intarzaiere.
Admsintiratorul societatii a solicitat acesta esalonare pentru ca intampina dificultati financiare, pana acum neinregistrand restante la bugetul local. Chiar daca sefa serviciului de finante a spus ca o asemenea amsura ar putea fi benefica inclusive pentru alti agenti economici aflati in aceesi situatie, iar veniturile la buget ar putea sa creasca, jumatate dintre consilierii prezenti in sala de sedinte au votat impotriva s-au abtinut iar cealalta jumatatea votat pentru, asa incat proeictul de hotatare nu a fost aprobat .
Video
Mentionam ca tot mai multe firme din Paşcani inregistreaza datorii şi mai rău intra în insolventa şi faliment. Astfel în ultimii ani de zile s-au adunat taxe si impozite neîncasate în echivalent cu jumătate din bugetul Pascaniului pentru un an de zile. Cea mai mare parte din aceste datorii reprezintă penalităţile de întârziere în unele cazuri aberant de mari. Deşi este greu de crezut la Paşcani numeroase contracte de concesiune au prevăzute penalităţi de intarzaiere de 5% pe zi. Dezvăluirea făcută de şefa finanţelor i-a speriat pe consilierii locali şi au cerut modificarea legislaţiei locale.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow