19.1 C
Paşcani
miercuri, octombrie 5, 2022

C.J. Iasi preia licitatiile pentru gustarile elevilor

- Advertisement -

Licitatiile pentru distributia de produse lactate, de panificatie si fructe elevilor din scolile pascanene, in perioada anului scolar 2019 -2020 vor fi organizate de Consiliul judetean Iasi. Legislativul pascanean si-a declinat competenta preluarii acestor atributii, in sedinta extraordinara din 6 mai.

Proiectul de hotarare propus de primar a fost aprobat doar de consilierii PSD si PMP. Liberalii din opozitie au solicitat ca licitatiile sa fie asumate de adminsitratia locala si sa fie organziate pentru o perioada mai mare , pana in anul 2023.

In replica, viceprimarul municipiului a cerut consilierilor ca licitatiile sa fie organziate de Consiliul Judetean, pe motiv ca decontarile din fonduri europene vor fi facute prin intermediul autoritatilor judetene, nu cele locale. Gabriela Nedelcu a explicat ca nu poate fi organziata o licitatie multianuala ci in fiecare an, in termen de 15 zile de la votarea bugetului, conform prevederilor legale.

In acelasi context primarul Pascaniului a explicat faptul ca in acest an scolar elevii din municipiu nu au primit cornuri si lapte din cauza unor incoerente administrative ale Consiliului Judetean Iasi, situatie fara precedent in tara. In acest moment primarii care au organizat licitatii sunt in situatia de a nu putea recupera sumele cheltuite a mai spus edilul.
Mentionam ca la Pascani ar fi trebuit sa fie 3563 de elevi beneficiari, in acest an scolar. Licitatiile vor fi organizate pe trei module: produse de panificatie, din fonduri guvernamentale si produse lactate si fructe decontate din fonduri europene, prin intermediul Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow