20.8 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
20.8 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Bustul lui Matei Millo, dezvelit la Stolniceni-Prajescu

Eveniment deosebit vineri, 30 noiembrie, la ora 12:00, in comuna Stolniceni-Prajescu. Intreaga comunitate va participa la dezvelirea bustului scriitorului si actorului Matei Millo, amplasat in curtea Centrului de Informare Turistica, din apropierea primariei.

Momentul important are loc in anul Centenarului dar si la cateva zile distanta de implinirea a 204 ani de la nasterea actorului, cu origini in comuna.  Lucrarea a fost realizata de sculptorul, Ilie Bostan.

Cu aceasta ocazie, elevii din comuna si cadrele didactice au pregatit un spectacol omagial.

Mentionam ca Matei Millo a fost un actor și autor dramatic român. A început învățătura în casa părintească din Stolniceni-Prăjescu si a continuat studiile in Iași, unde i-a avut colegi, printre alții, pe Vasile Alecsandri și Mihail Kogălniceanu. A urmat apoi Academia Mihăileană, iar după absolvirea acesteia, în 1840, a plecat la Paris, unde a studiat arta dramatică timp de cinci ani.

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
20.8 ° C
21.5 °
17.8 °
88 %
1.7kmh
0 %
vin
30 °
sâm
31 °
Dum
31 °
lun
32 °
mar
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI