17.4 C
Paşcani
vineri, august 12, 2022

Bursele sociale şi de merit, pentru elevi, au fost dublate

Legislativul pascanean a dublat cuantumul burselor pentru elevi, la propunerea consilierilor din opozitie.Astfel bursele sociale vor creste de la 60 la 120 lei si cele de merit de la 120 la 240 lei. In momentul de fata sunt 168 de elevi cu burse sociale si alti 187 cu burse de merit de la scolile din Pascani. Plata urmeaza sa se faca pana la sfarsitul anului din bugetul local al municipiului pentru lunile octombrie – noiembrie – decembrie.

Propunerea a fost facuta de consilierii din PSD. Fostul primar Dumitru Pantazi a aartat ca sunt bani in buget pentru plata lor.

De asemenea fostul viceprimar Gabriela Nedelcu a spus ca bursele trebuie majorate pe motiv ca sunt mici iar elevii au nevoie de ajutor mai ales acum cand  scoala este online.

O propunere asemanatoare a fost facuta si de consilierul PMP Sorin Olariu dar a renuntat la amendament si a votat majorarea propusa de consilierii PSD.

Proiectul a fost votat pana la urma de toti consilierii locali, in timp ce primarul, Marius Pintilie, s-a opus. El a solicitat initiatorilor sa vina cu un proiect de hotarare, anul viitor, odata cu dezbaterile pe buget.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

  Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din...

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow