31.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

Burse sociale şi de merit pentru tinerii păşcăneni Video

bani

 

 

 

 

 

 

Veste buna pentru 390 de elevii din Municipiu. Acestia vor primi bani ce reprezinta burse sociale, de merit, de studiu si de performanta. Astazi, 29 martie a fost aprobat proiectul initiat de consiliera Carmen Apostol, in cadrul sedintei de consiliu local. Din bugetul local vor trebui alocati pentru aceste burse 108.000 lei. Fondurile necesare pentru acoperirea cheltuielilor vor fi suportate din bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Paşcani aferent anului 2013.
Prezenta hotarare intră în vigoare după adoptarea bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Paşcani, pentru anul 2013. Insa beneficiarii burselor sociale, de merit si de studiu, cei 300 de elevi, vor primi retroactiv suma de 50 de lei si din lunile ianuarie, februarie si martie, pana la terminarea anului scolar, din luna iunie.
Pentru bursele de performanta s-a propus un numar de 90 de beneficiar, avandu-se in vedere rezultatele exceptionale la olimpiadele scolare. Banii, in cuantum de 200 de lei, vor fi dati elevilor in luna iunie, dupa centralizarea tuturor rezultatelor la olimpiadele si concursurile scolare judetene si nationale.
Mentionam ca in municipiul Pascani sunt scolarizati un numar de 13.525 de elevi, din care 43 de elevi cu boli cronice recunoscute de catre Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei Cercetarii, Turismului si Sportului. Sunt alocate si 15 brurse pentru orfani.

Mentionam ca banii acordati, in cuantum de 108.000 de lei de la bugetul local, sunt doar pentru primele sase luni ale anului, adica semestrul al doilea. Din toamna, de cand incepe un nou an scolar, dupa ce elevii isi vor depune dosarele pentru burse sociale, de merit si de studiu si vor fi verificate, se va face o rectificare bugetare pentru acordarea de bani de la bugetul local pentru acoperirea ultimelor trei luni si jumatate de la sfarsitul anului.
ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow