9.5 C
Paşcani
luni, octombrie 18, 2021

Burse sociale mai mari pentru elevii dintr-o comună

Burse mai mari pentru elevii din Valea Seacă

 Veste bună pentru câțiva elevi ce învață la școlile din comuna Valea Seacă. Aleșii locali au votat în unanimitate un proiect de hotărâre privind majorarea burselor sociale. Astfel, beneficiarii vor primi din această lună, dublu sumei. Mai mult, consilierii au în vedere, pentru următoare ședință, să vină și cu un proiect de hotărâre privind elevii cu rezultate foarte bune la învățătură sau cei care obțin premii la olimpiade și concursuri școlare să fie premiați cu bani.

Peste 50 de elevi care suferă de anumite boli, sunt orfani sau veniturile din familie sunt foarte mici vor avea din această lună burse mai mari comparativ cu anii din urmă. Asta pentru că, doi consilieri locali, Eugen Gomei și Gelu Florescu – membri în consiliile de administrației în școlile din Valea Seacă, Conțești și Topile – au venit cu un proiect de hotărâre ce prevede majorarea lor.

Astfel, bursele vor avea din această lună cuantumul de 90 lei comparativ cu 45 lei. Valorea lor a fost aceeași timp de 12 ani. Aceast proiect are ca scop evitarea abandonului școlar dar și de a stimula copiii să nu renunțe la cursuri.

Proiectul a fost votat în cea mai recentă ședință de Consiliu Local ce a avut loc vineri, 29 septembrie, de către toți aleșii locali.

De menționat este faptul că în următoarea perioadă se dorește inițierea și votarea unui proiect privind premierea elevilor cu rezultate bune la învățătură dar și cei care participă cu succes la concursuri și olimpiade școlare.

În comuna Valea Seacă, la cele trei școli din satele componete sunt înscriși la cursuri peste 700 de elevi.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Ce mai găsim în trafic: șofer cu alcoolemie de 1,28 mg/l, la Târgu Frumos

Un tanar de 25 de ani a fost prins de politistii din Targu Frumos la volanul unei...

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil. Data-limită până la care se pot depune actele pentru dosarul...

Spitalul de Urgență Pașcani angajează cinci muncitori calificați. Se caută zidari, liftier, fochist și instalator

Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani, Județul Iaşi, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a...

POLIȚIA INTERNETULUI: Guvernul Cîțu pregătește cenzura pe YouTube, Facebook, Tik-Tok și toate rețelele sociale. CNA va putea amenda și bloca pe oricine

Profitând de faptul că toată lumea este atentă și preocupată cu criza politică și dezastrul sanitar, Guvernul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI