16.5 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023

Burse sociale mai mari pentru elevii dintr-o comună

Burse mai mari pentru elevii din Valea Seacă

 Veste bună pentru câțiva elevi ce învață la școlile din comuna Valea Seacă. Aleșii locali au votat în unanimitate un proiect de hotărâre privind majorarea burselor sociale. Astfel, beneficiarii vor primi din această lună, dublu sumei. Mai mult, consilierii au în vedere, pentru următoare ședință, să vină și cu un proiect de hotărâre privind elevii cu rezultate foarte bune la învățătură sau cei care obțin premii la olimpiade și concursuri școlare să fie premiați cu bani.

Peste 50 de elevi care suferă de anumite boli, sunt orfani sau veniturile din familie sunt foarte mici vor avea din această lună burse mai mari comparativ cu anii din urmă. Asta pentru că, doi consilieri locali, Eugen Gomei și Gelu Florescu – membri în consiliile de administrației în școlile din Valea Seacă, Conțești și Topile – au venit cu un proiect de hotărâre ce prevede majorarea lor.

Astfel, bursele vor avea din această lună cuantumul de 90 lei comparativ cu 45 lei. Valorea lor a fost aceeași timp de 12 ani. Aceast proiect are ca scop evitarea abandonului școlar dar și de a stimula copiii să nu renunțe la cursuri.

Proiectul a fost votat în cea mai recentă ședință de Consiliu Local ce a avut loc vineri, 29 septembrie, de către toți aleșii locali.

De menționat este faptul că în următoarea perioadă se dorește inițierea și votarea unui proiect privind premierea elevilor cu rezultate bune la învățătură dar și cei care participă cu succes la concursuri și olimpiade școlare.

În comuna Valea Seacă, la cele trei școli din satele componete sunt înscriși la cursuri peste 700 de elevi.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow