20.7 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 19, 2021
20.7 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 19, 2021
Array

Burse pentru elevii pascaneni

Ultimele știri

Bursele sunt un ajutor financiar mult dorit pentru elevi. In judetul Iasi sunt inregistrati 9.149 de beneficiari ai bursei “Bani de liceu” dintre care 1.170 de elevi din municipiul Pascani si 968 de beneficiari ai “Bursei profesionale”, dintre care 58 de elevi din Pascani, potrivit unui comunicat de presa trimis pe adresa redactiei de catre purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Iasi, Sabina Manea.

Bursa “Bani de liceu” are un cuantum de 180 lei si se acorda elevilor din liceele teoretice si vocationale, in functie de venitul fiecarui membru al familiei, iar “Bursa profesionala”, cu un cuantum de 200 lei, se acorda tutror elevilor inscrisi in invatamantul profesional(clasa a X-a), pe baza unei cereri care se inregistreaza in secretariatele scolilor. Astfel, in luna noiembrie, toti beneficiary celor doua tipuri de burse vor primi sumele aferente lunilor septembrie, octombrie si noiembrie, in cuantum de 500 lei.

Acordarea bursei profesionale reprezinta o premiza importanta pentru reconfigurarea atitudinilor si a mentalitatilor in privinta scolilor profesionale.

Sprijinirea prin burse a elevilor din medii sociale defavorizate, calitatea formarii acestora, relatia cu agentii economici si corelarea cu piata muncii fac parte din strategia M.E.C.T.S. pe termen lung care vizeaza reconfigurarea scolii profesionale la standarde europene.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
20.7 ° C
21.1 °
16.7 °
80 %
3.3kmh
66 %
sâm
20 °
Dum
23 °
lun
24 °
mar
28 °
mie
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI