23 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

Burse pentru elevii pascaneni

Bursele sunt un ajutor financiar mult dorit pentru elevi. In judetul Iasi sunt inregistrati 9.149 de beneficiari ai bursei “Bani de liceu” dintre care 1.170 de elevi din municipiul Pascani si 968 de beneficiari ai “Bursei profesionale”, dintre care 58 de elevi din Pascani, potrivit unui comunicat de presa trimis pe adresa redactiei de catre purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Iasi, Sabina Manea.

Bursa “Bani de liceu” are un cuantum de 180 lei si se acorda elevilor din liceele teoretice si vocationale, in functie de venitul fiecarui membru al familiei, iar “Bursa profesionala”, cu un cuantum de 200 lei, se acorda tutror elevilor inscrisi in invatamantul profesional(clasa a X-a), pe baza unei cereri care se inregistreaza in secretariatele scolilor. Astfel, in luna noiembrie, toti beneficiary celor doua tipuri de burse vor primi sumele aferente lunilor septembrie, octombrie si noiembrie, in cuantum de 500 lei.

Acordarea bursei profesionale reprezinta o premiza importanta pentru reconfigurarea atitudinilor si a mentalitatilor in privinta scolilor profesionale.

Sprijinirea prin burse a elevilor din medii sociale defavorizate, calitatea formarii acestora, relatia cu agentii economici si corelarea cu piata muncii fac parte din strategia M.E.C.T.S. pe termen lung care vizeaza reconfigurarea scolii profesionale la standarde europene.

Alte articole